Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви Wi-Fi HaLow модул за широкообхватни IoT приложения

28.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel представи новия Wi-Fi HaLow модул FGH100M, който осигурява предаване на данни на големи разстояния, намалено енергопотребление и по-добро проникване на сигнала през стени и други физически препятствия в широк спектър от приложения за интернет на нещата (IoT).

Базиран на протокола за безжична комуникация IEEE 802.11ah (известен като Wi-Fi HaLow), работещ в нелицензираната честотна лента под 1 GHz, модулът FGH100M отговаря на специфичните изисквания за интернет на нещата със своето покритие на сигнала, което позволява на потребителите да управляват IoT устройства в радиус до 1 км. Той осигурява десет пъти по-широк обхват от традиционния Wi-Fi, което го прави подходящ за разнообразни IoT приложения на закрито и открито като домашна и индустриална автоматизация, интелигентно селско стопанство, интелигентни градове, интелигентни сгради, складове, магазини за търговия на дребно, кампуси и др.

Технологията Wi-Fi HaLow променя правилата на играта

"С помощта на технологията Wi-Fi HaLow, която променя правилата на играта, нашият модул FGH100M ще осигури дълъг обхват и надеждна Wi-Fi свързаност, без да жертва простотата и ефективността. Той е много мощно допълнение към широката ни гама от Wi-Fi модули, предоставящи функционалност за Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E", подчерта Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.  

FGH100M е базиран на Wi-Fi HaLow система върху чип (SoC) MM6108 на Morse Micro, съвместима с Wi-Fi стандарта IEEE 802.11ah, и работи в честотни ленти 850 - 950 MHz с широчина на канала 1/2/4/8 MHz. Той се отличава с 21 dBm максимална изходна мощност и 32,5 Mbps максимална скорост на предаване.

Свързване при по-ниска мощност

Wi-Fi HaLow модулът FGH100M позволява свързване при по-ниска мощност в сравнение с предишните Wi-Fi технологии и е в състояние да поддържа устройства с батерии тип "копче" в продължение на месеци или години, което е от решаващо значение за случаи на употреба като интелигентни сензори и мониторинг на състоянието. За разлика от други подобни IoT технологии, Wi-Fi HaLow поддържа native IP и не изисква лицензирани гейтуеи, контролери или хъбове, което значително оптимизира инсталацията и намалява оперативните разходи.

Със своите ултракомпактни габарити (13 х 13 х 2,2 mm) FGH100M ефективно намалява размера на крайния продукт и улеснява разработката на чувствителни към размера приложения. Освен това модулът разполага с широк набор от интерфейси, включително UART, SPI, I2C, SDIO 2.0 и PWM.

FGH100M отговаря на най-новите изисквания на Wi-Fi за удостоверяване и криптиране, включително WPA3 и AES за безжични актуализации (OTA). Той също така поддържа алгоритми за криптиране SHA-256, SHA-384, SHA-512 за по-добра защита при пренос на данните.

     
Източник: Комет Електроникс; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   Wi-Fi HaLow   FGH100M  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...