Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM пусна прецизен токов сензор за измерване на заряда на литиево-йонните батерии в електромобилите

28.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Едно от най-големите предизвикателства в сектора на електромобилността е разработването на превозни средства, които могат да изминават възможно най-дълги разстояния между две зареждания, и затова конструкторите търсят сензори, които могат да предложат изискваните от тях възможно най-високи нива на ефективност и точност.

CAB 1500 е най-новият представител на фамилията CAB на LEM, която включва сензори с дизайн от автомобилен клас, които използват предимствата на технологията с наситен дросел (fluxgate), за да осигурят висока точност и малък офсет, необходими за надеждно "броене на кулони" – измерване на тока на разреждане в литиево-йонните батерии, за да се определи тяхното състояние на зареждане (state of charge - SoC). Серията CAB е добре известна със съответствието си с изискванията на стандарта за функционална безопасност ISO 26262 (до ниво на безопасност C в автомобилната промишленост), както и с лесното си приложение благодарение на CAN интерфейса, осигуряващ скорост на обмен на данни от 500 kbps.

Най-добрата в класа си разделителна способност в съчетание с малък офсет и висока точност

Въз основа на 50-годишния опит на LEM в разработването на решения за измерване на електрически параметри, сензорът с наситен дросел и отворен контур CAB 1500 – оборудван с електронни системи и софтуер, гарантиращи нивата на надеждност, изисквани от BMS – може да бъде монтиран на шина или на панел и съчетава най-добрата в класа си разделителна способност до 0,1% с най-малък офсет и най-висока точност, посочват от компанията.

Освен че предлага разширен токов диапазон до ±1500 А и съвместимост с 800 V приложения по стандарта IEC 60664-1, новият сензор може да реализира неинтрузивно измерване с пълна галванична изолация до 2,5 kV. Сред другите му характеристики са ниска енергоконсумация спрямо шунтовата технология и 0,5% обща грешка в температурен диапазон от -40°C до +85°C.

Ключова роля в постигането на по-дълъг пробег на електромобилите

"Точното измерване на нивото на заряд на батерията е решаващ фактор за увеличаване на автономния пробег на електрическите превозни средства и инженерите конструктори ще приветстват това допълнение към фамилията CAB на LEM, което осигурява изискваните от тях нива на ефективност. CAB 1500 използва fluxgate технологията, за да реализира най-доброто определяне на SoC в сектора на съвременните авангардни системи за управление на батериите в електромобилите и ще играе ключова роля в постигането на целта електромобилите да изминават по-дълъг път от всякога", коментира Жереми Пиро, глобален продуктов мениджър на отдела за BMS и батерийни системи за съхранение на енергия.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   CAB 1500   сензори   fluxgate   електромобили  

Област: Електроника  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...