Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви нов сателитен модул за IoT

13.04.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel обяви пускането на новия модул CC200A-LB, който използва сателитна IoT свързаност от ORBCOMM, водещ международен доставчик на IoT комуникации и решения. Модулът осигурява надеждно глобално покритие и свързаност на изгодна цена при свръхниска латентност, което го прави подходящо решение за широк спектър от приложения в различни сектори, включително морeплаване, наземен и въздушен транспорт, селско стопанство, минно дело, мониторинг при добив на нефт и газ.

Модулът CC200A-LB е проектиран така, че да позволява комуникации в отдалечени райони без покритие на клетъчна мрежа. ORBCOMM осигурява надеждна глобална свързаност чрез сателитната услуга IsatData Pro (IDP), която използва спътниковото съзвездие Inmarsat GEO през честотна лента L и предлага двупосочна комуникация, ниска латентност и отчети почти в реално време. Сателитната IoT свързаност на ORBCOMM може да се комбинира с мобилна честотна лента, за да се създадат уникални IoT приложения с два работни режима, максимална надеждност, резервираност и широко покритие. CC200A-LB се предлага в компактен LCC+LGA корпус с размери 37 x 38 x 3,35 мм. Модулът също така поддържа GNSS с няколко съзвездия, както и работа с AT команди.

Надеждна свързаност, глобално сателитно покритие и ниска латентност

"Щастливи сме да работим с ORBCOMM и да представим на пазара сателитния модул CC200A-LB. Нашият сателитен модул осигурява надеждна свързаност, глобално покритие и ниска латентност, което го прави идеално решение за IoT приложения в различни сектори, включително морски превоз, наземен и въздушен транспорт и добив на природни ресурси. Очакваме с нетърпение да работим със своите клиенти, за да оптимизираме модула и да отговорим на техните специфични изисквания", отбеляза Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.  

"Дългогодишният експертен опит на ORBCOMM в областта на сателитния IoT, съчетан с пазарното лидерство на Quectel в мобилните комуникации, създава мощна сателитна платформа със значителен мащаб и изключително атрактивни цени за голямо разнообразие от глобални IoT приложения. Заедно с Quectel ще дадем възможност на клиентите да се възползват от гъвкавостта и надеждността на сателитната и двурежимната свързаност, за да осигурят непрекъсната и рентабилна комуникация за управление на отдалечени и мобилни активи навсякъде и по всяко време", коментира Фран Богле, финансов директор в ORBCOMM.

Управление и наблюдение на IoT обекти

С размер на съобщението до 6,4 килобайта за предаване и до 10 килобайта за приемане CC200A-LB предлага ултраниска латентност от около 20 секунди за 100-байтово съобщение. Типичната латентност при предаване е 20 секунди при 100 байта и 40 секунди при 1 килобайт, а типичната латентност при приемане е 12 секунди при 100 байта и 70 секунди при един килобайт. Сателитният модул CC200A-LB ще бъде обратно съвместим с бъдещите услуги OGx на ORBCOMM, които ще бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2023 г. и които значително увеличават както скоростта, така и размера на съобщението, посочват от фирмата.

Като част от пакета за поддръжка се предлага платформата за управление на свързаността Quectel Connectivity Management Platform (QCMP). QCMP предоставя централизирано и лесно за използване решение за управление и наблюдение на IoT устройства и техните свързвания. Платформата извършва анализ в реално време на свързаността и производителността на мрежата.

Модулът може да бъде закупен самостоятелно или в комплект с антената YEGM023AA, оптимизирана за сателитна комуникация, с опции за винтов или магнитен монтаж. Антената с размери 75 x 84 x 25 мм е подходяща за GPS L1, GLONASS L1, Galileo E1 и BDS E1.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   CC200A-LB   GNSS   сателитни модули   IoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...