Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM отбелязва 10-годишнината от присъствието си в България с нов офис в София

25.04.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

LEM отбеляза 10-годишнината от дейността си в България с откриването на нов екологично сертифициран офис в центъра на София. Обектът с площ 1000 кв. м има капацитет за 65 служители, като по-голямата част от тях ще бъдат заети в областта на изследователската и развойната дейност, по-специално в разработката на софтуер.

През последното десетилетие LEM България изгради екип от 440 служители, повечето от които ще останат в съществуващото производствено предприятие на LEM, в което ще се освободи допълнително пространство за разширяване на дейностите. В допълнение към съществуващите линии за продукти, които намират приложение в автоматизация, разпределение на енергия и интелигентни мрежи, ще бъде добавено ново оборудване за производство на продукти за автомобилостроенето.

LEM България със съществена роля за успеха на LEM през последните 10 години

Устойчивостта бе от съществено значение за избора на новото местоположение на офиса, наречен Business Garden Office X. Обектът вече е спечелил награда "Сграда на годината" за своите екологични характеристики, както и за своя дизайн и функционалност, за приноса си към обществото и градската среда, за архитектурата и качеството на строителството.

LEM България представлява съществена част от успеха на LEM през последните 10 години и през този период значително увеличи производствения си капацитет, достигайки производствена мощност от един милион изделия месечно. Значителен процент от световните продажби на LEM се генерира от 30 различни продуктови фамилии, произвеждани в България, което позволява на европейските клиенти да ускорят прехода си към устойчиво бъдеще. В София е второто по големина производствено предприятие на LEM след това в Китай, като LEM има производство в Швейцария и в момента е в процес на строителство на нов завод в Малайзия.

Значително разширяване на възможностите за изследователска и развойна дейност

"LEM стартира дейността си в България през 2013 г., за да предоставя услуги за производство и поддръжка в близост до нарастващата ни европейска клиентска база. Ние обаче направихме много повече от това – значително разширихме своите възможности за изследователска и развойна дейност в София, за да разработваме множество високотехнологични продукти, предназначени да отговарят на високите пазарни изисквания. Също така инвестирахме много в прилагането на нашия опит в областта на технологиите за измерване на електрически параметри в бързо развиващия се автомобилен сектор", заяви Бастиен Муси, старши вицепрезидент на LEM за Европа/Америка.

"LEM също така е ценен инкубатор на млади таланти и активен поддръжник на дуалния модел на образование в България, инвестирайки в обучението и развитието на ученици от професионални технически гимназии и студенти от технически университети. Много от тези ученици и студенти започнаха успешна кариера като част от екипа ни в София и се радваме, че сега те ще реализират по-високи постижения в новата устойчива работна среда", добави Верка Алексиева, управител на LEM България.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   Business Garden Office X  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...