Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ЕЛЕКТРОНИКА 2023 предстои през юни в София

22.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

От 1 до 3 юни 2023 г. в София ще се проведе XIV национална конференция ЕЛЕКТРОНИКА. Събитието е част от инициативата "Дни на науката" на Технически университет – София.

Организатори на конференцията са Съюзът по електроника, електротехника и съобщения (СЕЕС), ТУ – София, Съюзът на учените в България (СУБ), IEEE българската секция и Факултетът по Електронна техника и технологии при ТУ – София.

ЕЛЕКТРОНИКА 2023 ще се фокусира върху няколко тематични направления:

 • Нови материали;
 • Биомедицинско инженерство;
 • Вериги и системи;
 • Електромобилност;
 • Индустриална електроника;
 • Информационни и комуникационни технологии;
 • Иновационен мениджмънт в електрониката;
 • Измервания в електрониката;
 • IoT приложения;
 • Мехатронни системи;
 • Микроелектроника и наноелектроника;
 • Силова електроника.

Програмата включва още уъркшопове и пленарни доклади с фокус върху възможностите за сътрудничество в рамките на Европейския технологичен университет EUt+ и нуждите на бизнеса.

Предвидени са и две кръгли маси, посветени на образованието в сферата на електрониката и начините за промотиране на инженерните специалности сред гимназистите у нас. В дискусиите ще се включат представители на водещи компании от електронната индустрия.

Дигитално здравеопазване и IoT

Встъпителната лекция на тема "Дигитално здравеопазване и интернет на нещата" ще изнесе инж. Сри Кришнан, преподавател по електро-, компютърно и биомедицинско инженерство в университета Торонто Метрополитън в Торонто.

Лекцията ще анализира ролята на дигиталните технологии при осигуряване на грижа за пациента и създаване на проактивна здравна система. След въведение в преносимите устройства и ролята им за осигуряването на свързана дигитална здравна система, ще бъдат представени специфични изисквания за анализ на сигналите и машинно самообучение. Ще бъдат разгледани и иновативни проекти в сферата на мониторинга на сърдечната дейност на бебета, постоянен анализ на жизнените показатели и приложения в сферата на менталното здраве, реализирани в Научноизследователската лаборатория за анализ на сигналиге в университета Торонто Метрополитън.

ЕЛЕКТРОНИКА 2023 се провежда със съдействието на Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) в България, Българската академия на науките (БАН), Университета по приложни науки – Офенбург, Технически университет – Рига, германската Асоциация за електрически, електронни и информационни технологии (VDE) и водещи фирми в областта на електрониката.

     
Източник: ТУ - София; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Технически университет   СЕЕС   СУБ   образование   електромобиолност   ИКТ   IoT   здравеопазване   микролектроника   наноелектроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...