Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

5G модулите RG620T на Quectel получиха глобална сертификация

06.06.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel обяви, че серията 5G New Radio (NR) модули RG620T е получила сертификация по стандартите FCC/IC/CE и RCM. RG620T е първият 5G модул, базиран на системата върху чип (SoC) MediaTek T830, който има всички тези сертификати. Те ще позволят на клиентите ефективно да внедряват своите 5G приложения за фиксиран безжичен достъп (FWA) по целия свят, посочват от компанията.

RG620T предоставя широк набор от иновативни функции, включително свръхвисоки 5G скорости на предаване на данни, четириядрен процесор A55, подрръжка на най-новата технология Wi-Fi 7, както и редица нововъведения в работата на честотната лента, флаш памет и режим QuecOpen.

RG620T се предлага в два продуктови варианта: RG620T-NA за северноамериканския пазар и RG620T-EU за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), Азиатско-тихоокеанския регион и Бразилия.

"Като дългосрочен стратегически партньор на MediaTek разширяваме сътрудничеството си в множество продуктови линии, включително 5G, LTE, LPWA, GNSS и др. Използвайки производителността на платформата MediaTek T830, нашата глобално сертифицирана серия 5G R16 модули RG620T ще даде нов тласък на разрастващия се пазар на 5G FWA и други приложения, осигурявайки превъзходна мобилна широколентова комуникация", отбеляза Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

Скорост до 7,01 Gbps

Модулът RG620T, отговарящ на стандарта 3GPP Release 16, поддържа максимална широчина на честотната лента от 300 MHz за приемане на данни и NR 4CA (обединяване на четири носещи честоти) в режими FDD и TDD, което позволява на 5G устройствата с този модул да достигнат скорост на изтегляне до 7,01 Gbps. Освен това RG620T поддържа до 200 MHz честотна лента за предаване на данни и NR 2CA, което позволява скорост на изпращане до 2,5 Gbps.

Широката честотна лента и ниската латентност правят модула особено подходящ за иновативни случаи на използване на 5G като Extended reality (XR) и облачно излъчване на живо. Широката честотна лента позволява безжично предаване на XR съдържание с висока разделителна способност в реално време, докато функцията за ниска латентност ефективно намалява замайването, причинено от забавянето на изображението, осигурявайки пълноценно изживяване за потребителите.

Платформата MediaTek T830, интегрирана в RG620T, включва четириядрен процесор Cortex-A55 с базова честота 2,2 GHz. Тя има и вграден 5G модем M80, който използва технологиите 5G UltraSave на MediaTek, за да осигури оптимална енергийна ефективност при всички условия на 5G свързаност.

Друго значително предимство, изтъквано от производителя, е, че решението със SoC чипсет не се нуждае от хост контролер, което позволява на клиентите да намалят натоварването при дебъгване в USB или PCIe интерфейсите и гарантира, че високата пропускателна способност на модула не е ограничена.

Гъвкави комбинации с Wi-Fi 7

Освен мобилна комуникация RG620T предлага множество Wi-Fi комбинации, включително трилентово/двулентово 4×4 Wi-Fi 7 решение за 5G CPE и двулентово 2×2 Wi-Fi 7 за 5G мобилни горещи точки. Тази гъвкава функционалност позволява FWA терминалите да използват както възможностите на 5G, така и на Wi-Fi 7, и помага на клиентите да реализират по-авангардни приложни сценарии като например предаване на 4K/8K видео, VR/AR, игри в облака, дистанционна работа, видеоконференции, както и изчисления в облака.

Quectel предлага и разнообразие от високоефективни 5G антени, които оптимизират значително безжичната свързаност. IoT разработчиците могат да свържат модулите RG620T 5G с антените и услугите за предварително сертифициране на Quectel, за да намалят разходите и времето за пускане на пазара на своите 5G IoT изделия.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   RG620T   5G New Radio   MediaTek T830   5G модули  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...