Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Microchip представи цезиев атомен часовник от ново поколение

Microchip представи новия цезиев атомен часовник 5071B, който осигурява автономно времеизмерване в продължение на месеци при отказ на GNSS. Приборът е подходящ за широк спектър от приложения в телекомуникациите, центровете за данни, метрологията, авиацията, отбранителната промишленост и др.

5071B е следващото поколение комерсиален цезиев часовник след 5071A, който е световен стандарт в продължение на повече от три десетилетия. 5071B се предлага в 19-инчов 3U шкаф, който може да бъде транспортиран и обезопасен лесно в сравнение с по-големите алтернативни продукти, предназначени специално за лабораторни условия.

Висока точност и стабилност

5071B има модернизирани електронни компоненти, за да се преодолее евентуалното стареене или несъответствие с RoHS. Приборът осигурява време между синхронизиране (holdover) от 100 ns в продължение на повече от два месеца, като поддържа системната синхронизация, когато GNSS сигналите като GPS са недостъпни. Тази функция би позволила например на 5G мрежа да остане напълно оперативна в продължение на месеци без GNSS.

"5071A е водещият световен стандарт за измерване на време и честота в продължение на десетилетия. С модернизирания 5071B Microchip продължава да бъде лидер в областта на комплексните решения за измерване на време. Нашите клиенти могат да разчитат на технологията на 5071B за години напред и да внедряват решения за измерване на време и честота, уверени в непрекъснатостта на доставките и модерните компоненти, което елиминира опасенията от стареене", коментира Ранди Брудзински, вицепрезидент на подразделението за честотни и времеви системи за синхронизация в Microchip.

Като уред с цезиева лъчева тръба без детерминиран дългосрочен дрейф на честотата, 5071B осигурява абсолютна точност на честотата от 5E-13 или 500 квадрилиона при всички определени условия на околната среда за целия срок на експлоатация.

Дългосрочна експлоатация в критични приложения

За приложения във военната промишленост, изискващи бързо разгръщане на радарни системи, стабилността на 5E-13 премахва необходимостта от придобиване на външни източници на синхронизация преди излъчване. В спътниковите комуникации това позволява на потребителя да излъчва и предава в много тесни честотни ленти, без да излиза от обхват за целия срок на експлоатация на продукта.

5071B може да поддържа и да синхронизира по-добре критичната комуникация между самолет и контролна кула. Стабилността на измерването позволява по-точно определяне на местоположението и продължаване на работата при прекъсване на GNSS.

5071B вече е напълно съвместим с Директивата за ограничаване на опасните вещества (RoHS) и може да бъде използван в региони с регулаторни изисквания.

Цезиевият атомен часовник 5071B се поддържа от софтуера за управление и наблюдение на данните Clockstudio.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   5071B   цезиев атомен часовник   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...