Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нови 4G, 5G, LPWA и GNSS антени

31.07.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel Wireless Solutions представи нова гама антени, ориентирани към широк спектър от приложения.

YEMN926J1A е авангардна комбинирана 5G антена 9-в-1, която предлага висока ефективност за 5G мрежи и улеснен винтов монтаж. Тя включва GNSS антена и е с размери 167 x 57 мм. Антената съответства на RoHS и REACH, като има степен на защита IP67 и IP69K, което означава, че предлага пълна защита срещу проникване на прах и въздушни частици, както и защита срещу вода и течности, включително потапяне до 1 м. IP69K класификацията също така означава, че продуктът може да издържи на налягане при измиване от 80-100 бара във фази от 14-16 л/мин при температури до 80°C.

Ултрашироколентовата 5G/4G антенна осигурява покритие в обхвата 600 - 6000 MHz, като същевременно предлага поддръжка на 3G и 2G мрежи, както и на Cat-M и NB-IoT. Тя е проектирана да работи при заземителната плоскост с различни размери или в свободно пространство, като осигурява лесно интегриране с девет кабелни връзки на антената и опции за дължина на кабела от 300 до 5000 мм, завършващи с SMA конектори. Многопосочната антена е с улеснен винтов монтаж, максимална издръжливост и съвместимост с модулите от серията RM520x на Quectel.

Съвместимост със стандарта RoHS

YECW000N1A е външна антена, оптимизирана специално за LPWA мрежи. С размери 149,73 x 49,91 x 35,5 мм, тя работи в честотни ленти 450 - 470 MHz, 700 - 960 MHz и 1710 - 2690 MHz. Външната 4G антена покрива основните LTE ленти и е съвместима с 3G, 2G и LPWA ленти.

YECW00N1A е сертифицирана по RoHS и е специално проектирана, така че се влияе минимално от вътрешната среда на устройствата, към които е свързана. Това ѝ позволява да постигне повишена ефективност, по-добър коефициент на излъчване и усилване, като по този начин оптимизира продуктите на клиентите. Допълнително предимство е, че Quectel предлага гъвкави възможности за монтаж с персонализирани дължини на кабелите и различни конектори.

YEGT000W8A е усъвършенствана GNSS L1 и L5 активна антена, идеална за прецизно позициониране и измерване на време. Предлага повишена точност и надеждност за GNSS приложения. Поддържа честотните ленти 1164 - 1189 MHz и 1559 - 1606 MHz. Антената е с размери 65 x 45 мм и отговаря на стандартите RoHS и IP67.

Важен елемент в развойната дейност

Моделът се предлага в различни конфигурации, за да се гарантира най-подходящият тип поляризация, и е специално проектиран за 5G RAN. Продуктите за позициониране на Quectel поддържат едно- или многолентови режими на работа, за да отговорят на различни клиентски изисквания. Предоставят се персонализирани типове конектори и дължини на кабелите.

Антените използват най-модерни технологии и са проектирани така, че да отговарят на съвременните изисквания за свързаност, посочват от фирмата.

"Горди сме, че пускаме на пазара тези три нови антени, които допълват нашата гама от 4G/5G, LPWA и GNSS антени. Антените често биват пренебрегвани при развойната дейност, но е важно да се даде възможност на разработчиците да разполагат с антени, които могат да бъдат оптимизирани за конкретни случаи на употреба и да осигурят необходимата ефективност, за да отговорят на нуждите на приложенията. Тези нови антени предоставят на клиентите още по-големи възможности за оптимизиране на техните решения при изграждането на един по-интелигентен свят", сподели Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   GNSS   5G   YEMN926J1A   YECW000N1A   YEGT000W8A   антени  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...