Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нови LTE Cat 4 модули за мултимедийни приложения

15.08.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel Wireless Solutions пусна на пазара новата серия интелигентни LTE Cat 4 модули SC696S с поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth.

Благодарение на технологията MIMO (multiple-input multiple-output), гарантираща по-висока ефективност и надеждност, и на вградената операционна система Linux, най-новото поколение многорежимни модули на Quectel дават възможност за реализиране на широк спектър от приложения. Серията SC696S използва мощна IoT система върху чип (SoC) Qualcomm QCM6125, и графичен процесор Qualcomm Adreno 610, които осигуряват възможно най-висока скорост на обработка в широк спектър от IoT системи.

Многорежимни интелигентни модули

Технологията MIMO позволява едновременното използване на няколко антени в приемника на една и съща честота, което намалява до минимум побитовите грешки и оптимизира скоростта на предаване на данните, подобрявайки качеството на комуникацията като цяло. Модулите също така поддържат приемник за GNSS с множество съзвездия за приложения, които изискват бързо и точно позициониране.

"Щастливи сме да пуснем на пазара серията Quectel SC696S от многорежимни интелигентни модули, които предлагат изключителна ефективност за широк спектър от приложения, изискващи високо качество на комуникацията", каза Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions. "Модулите са идеални за широк спектър от индустриални и потребителски приложения, които изискват висока скорост на предаване на данни и богати мултимедийни функции."

Широк спектър от сложни IoT сценарии

Модулът е проектиран така, че да поддържа широк спектър от приложения, вариращи от интелигентни касови апарати и POS терминали до устройства за данъчен контрол, оборудване в превозни средства, роботи, интелигентни устройства за домашна автоматизация, портативно индустриално оборудване, носими електронни устройства, вендинг автомати и друг интелигентен хардуер. За тези разнообразни случаи на използване, модулът предлага интерфейси за LCM, сензорен панел, UART, USB, I2C, I2S и SPI, като може да поддържа до шест камери, две от които могат да работят едновременно.

"Серията многорежимни интелигентни модули Quectel SC696S с Qualcomm QCM6125 SoC е в състояние да поддържа сложни сценарии на използване както за потребителите, така и за предприятията, с подобрено качество на комуникацията и разширени възможности за обработка", заяви Дев Сингх, вицепрезидент бизнес развитие в Qualcomm Technologies. "Както и в миналото, тази технология на Quectel и Qualcomm Technologies ще продължи да стимулира иновациите в множество различни отрасли и вертикални сегменти."

Серията SC696S се предлага с размери на корпуса 43 x 44 x 2,85 мм в три варианта (C696S-EM, SC696S-NA и SC696S-WF), за да отговори на различните нужди на потребителите. Многорежимните интелигентни модули работят в температурен диапазон от -35°C до +75°C.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   LTE Cat 4   SC696S  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...