Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи ново поколение интелигентен Android модул

29.08.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel Wireless Solutions представи своя флагмански интелигентен Android модул от ново поколение SG885G-WF. Той се отличава с висока ефективност и богати мултимедийни възможности, като е ориентиран към индустриални и потребителски приложения, изискващи висока изчислителна мощ и мултимедийни функции, посочват от компанията.

Модулът е базиран на Qualcomm QCS8550 система върху чип (SoC) за IoT, която осигурява гъвкавост и ефективност. Поддържа Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, както и технологията 2x2 Wi-Fi MIMO, предоставяйки на потребителите разширени възможности за свързване.

"Qualcomm Technologies се гордее, че си сътрудничи с Quectel по техния модул SG885G-WF, за да предостави на потребителите високоефективни решения за свързаност. Като част от обширната инфраструктура от клетъчни модули на Quectel, SG855G-WF е пример за възможностите, които са необходими за адаптиране към утрешните технологии в IoT и отвъд него", заяви Дев Сингх, вицепрезидент бизнес развитие в Qualcomm Technologies.

Висока изчислителна мощ и високоскоростна видео обработка

Благодарение на изчислителните ресурси, осигуряващи до 48 TOPS, модулът може да предложи функции за високоскоростна видеообработка, включително кодиране на 4K видео при 120 fps или 8K при 30 fps, както и декодиране на 4K видео при 240 fps или 8K при 60 fps. Това гарантира плавна и висококачествена видеообработка за различни приложения.

SG885G-WF се предлага в корпус с размери 49 x 51 x 4,25 мм, подходящ за глобално внедряване, и има 12 GB LPDDR5X плюс 256 GB UFS памет. Освен това модулът разполага с богат набор от интерфейси, които включват LCM, камера, I2S, PCIe, UART, USB, I2C и SPI. В съчетание с операционната система Android те разширяват приложимостта на модула за широк спектър от IoT и M2M приложения, включително системи за видеоконференции, устройства за излъчване на живо, игри, компютри, роботи, дронове, AR/VR, интелигентна търговия на дребно и системи за безопасност.

Безпроблемна интеграция

Quectel предлага гама от високоефективни антени, които значително подобряват безжичната свързаност и подпомогат клиентите при оптимизиране на техните развойни проекти. Като комбинират антените на Quectel с интелигентния Android модул, IoT разработчиците могат ефективно да намалят както времето за пускане на пазара, така и разходите, свързани с проектирането на IoT оборудването. Освен това модулът предлага безпроблемна интеграция с гамата от клетъчни модули на Quectel, като по този начин подобрява допълнително свързаността, гъвкавостта и възможностите за интеграция, отбелязват от фирмата.

"Мощният чипсет на Qualcomm заедно с поддръжката на Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 и технологията 2x2 MIMO предоставя на клиентите мощен модул, който предлага избор на свързаност и голямо разнообразие от интерфейси. Със съзряването на IoT стана съществена необходимостта от приложения, които се нуждаят от висока изчислителна мощ за AI и от мултимедийни функции, и SG885G-WF е проектиран да отговори на тези нужди", отбеляза Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   IoT   SG885G-WF   Android  

Област: Електроника  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...