Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ГБИТК организира участие на български фирми в productronica 2023

07.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в качеството си на официален представител на Messe Muenchen в България организира общ български щанд на productronica 2023.

Международното изложение се завръща от 14 до 17 ноември 2023 г. в Мюнхен, където ще покаже целия спектър от технологии и решения за производството на електроника с фокус върху бързото технологично развитие във всички сфери на индустрията.

Наред с актуални теми като недостига на квалифицирана работна ръка и устойчивостта, това издание на productronica ще насочи вниманието към още четири ключови теми – силова електроника, изкуствен интелект и сензори в електронното производство и следващото поколение квантови технологии, съобщи Барбара Мюлер, директор на изложението в Messe Muenchen.

"Силовата електроника играе все по-важна роля, особено в автомобилния сектор и фотоволтаичните и вятърните централи. С използването на изкуствен интелект в електронното производство процесите могат да се оптимизират, а производителността – значително да се увеличи. В допълнение сензорите предлагат още възможности за развитие в електронното производство чрез независимата обработка на сигнали и информация."

Поредица от форуми с фокус върху актуалните тенденции и технологии в електронното производство и микроелектрониката

На productronica 2023 специално събитие с демонстрации на живо, организирано в партньорство с Германската асоциация на машиностроителните компании (VDMA), ще се фокусира върху следващото поколение квантови технологии.

На кариерния форум в рамките на изложението млади специалисти и опитни работници ще получат професионален съвет за кариерното им развитие, а събитието, посветено на стартиращите предприятия, ще подкрепи млади компании, които искат да навлязат на пазара.

И тази година на първия ден на изложението ще бъдат връчени productronica Innovation Award. Наградите за иновативни продукти и производствени техники ще бъдат връчени в шест категории:

  • PCB & EMS;
  • SMT;
  • Инспекция & качество;
  • Полупроводникови компоненти;
  • Кабели, индуктивности & хибриди;
  • Пазари на бъдещето.

За първи път тази година ще бъдат обявени и класираните на второ и трето място. Номинации се приемат до 28 септември 2023 г. тук.

Съпътстващата програма включва още форум, посветен на тенденциите и върховите постижения в SMT индустрията – от Индустрия 4.0 до изкуствен интелект, наред с форум за иновации – от машини за производство на полупроводникови компоненти и решения за инспекция до квантови технологии и електромобилност. Производството на печатни платки, хибридни компоненти, решения за автоматизация и изкуствен интелект, заедно с екологичните аспекти на електронното производство, технологии за чисти стаи и проследяване ще бъдат сред темите на форума PCB & EMS Marketplace.

Българските фирми, които искат да представят продуктите и услугите си на общия български щанд, могат да заявят участие до 15 септември 2023 г. Повече информация могат да получат от Кремена Вълчева на имейл: kremena.valcheva@ahk.bg.

     
Източник: ГБИТК; Снимка: Messe Muenchen

Ключови думи: ГБИТК   Messe Muenchen   productronica   микроелектроника   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...