Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представя първия си многорежимен клетъчен и сателитен IoT модул с интегрирано позициониране

18.09.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви новия клетъчен и сателитен IoT модул SARA-S520M10L, който предлага прецизно позициониране, ниско енергопотребление и осигурява непрекъсната свързаност, дори когато не е налична наземна мобилна мрежа. Възможностите за комуникация и проследяване на модула са подходящи за следене на стоки, управление на автопаркове, морски транспорт, минно дело, комунални услуги и интелигентни приложения в селското стопанство. Той обслужва и пазарни сегменти като системи за защита от кражби, индустриален мониторинг и контрол, както и приложения, които изискват комуникация в критични за безопасността сценарии. 

u-blox SARA-S520M10L е най-малкият многорежимен клетъчен и сателитен IoT модул на пазара. Той осигурява свързаност чрез наземни клетъчни мрежи и геостационарни (GEO) сателитни спътници. С площ приблизително 400 мм², LTE-M/NB-IoT, L-band сателитна свързаност и вградена навигационна способност, той е съвместим по изводи с други модули на u-blox с корпус SARA, които са само клетъчни. Новият модул може да осигурява GPS фиксиране на местоположението с помощта на до четири сателитни съзвездия.

Това е първият модул на u-blox, проектиран с второто поколение на чипсета UBX-R5 - UBX-R52/S52. Версията S52 поддържа сателитна IoT комуникация заедно с мобилните клетъчни стандарти LTE-M/NB-IoT.

Най-малкият модул от този тип

Няколко фактора допринасят за нарастващото търсене на сателитна комуникация в допълнение към стандартната клетъчна свързаност в рамките на IoT инфраструктурата, отбелязват от u-blox. Нуждата от глобална, повсеместна свързаност нараства стабилно от години и се е увеличила значително след пандемията от COVID-19. Критичните активи във веригата за доставки трябва да бъдат проследявани, въпреки че само малка част от повърхността на Земята се обслужва от наземни клетъчни мрежи. Успоредно с това пазарът на интернет на нещата се разширява със стабилни темпове, включително случаи на употреба, които се нуждаят от поддръжка на свързаността в региони, където клетъчното покритие е ненадеждно или отсъства.

"u-blox SARA-S520M10L е първият ни IoT модул, който интегрира както клетъчна, така и сателитна свързаност. Конкурентните решения на пазара изискват две отделни подсистеми - една за клетъчна и друга за сателитна свързаност. SARA-S520M10L е изграден на базата на една-единствена, високоинтегрирана, многорежимна система върху чип (SoC) с модем, което намалява габаритите на продукта и сложността на развойния процес. Съчетаването на тази универсална SoC система с уникалните GNSS възможности на u-blox осигурява перфектно решение за мобилни и стационарни IoT приложения в трудни условия - изолирани места, планини или насред океана", коментира Алесандро Бонети, старши продуктов мениджър, Product Center Cellular в u-blox.

Първите мострени бройки на u-blox SARA-S520M10L ще бъдат налични през първото тримесечие на 2024 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SARA-S520M10L   IoT   UBX-R5   LTE-M/NB-IoT   IoT модули   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...