Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LTE Cat 1 и LTE Cat 4 модулите на u-blox са първите с RED сертификат за киберсигурност

31.10.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви, че модулите LARA-R6 LTE Cat 1 и LARA-L6 LTE Cat 4 са първите на пазара, които успешно са преминали тестване за съответствие с чл. 3.3 d/e/f на Директивата за радио оборудването (RED) на Европейския съюз съгласно стандарта ETSI EN 303 645 и са получи RED сертификат за киберсигурност.

Нарастващите опасения от кибератаки и нарушения на поверителността налагат спешна необходимост от безжични устройства и продукти, които предлагат повишено ниво на сигурност. С оглед на предстоящото влизане в сила на стриктни регулации, производителите се състезават да изпълнят най-високите стандарти за сигурност, посочват от фирмата.

u-blox е първият производител, който сертифицира своите LTE Cat 1 и LTE Cat 4 безжични модули в съответствие с изискванията за киберсигурност на ЕС, което гарантира високо ниво на сигурност и неприкосновеност за умните устройства. Сертификация та за киберсигурност съгласно RED ще стане задължителна в ЕС през лятото на 2025 г., но u-blox вече я е включила в проектирането на своите продукти.

Европейският институт за телекомуникационни стандарти (ETSI) е признатият орган за стандартизация за телекомуникационни, радиопредавателни и други мрежи за електронни комуникации и услуги. Стандартът ETSI EN 303 645, приеман за база за сертифицирането за киберсигурност по RED, установява златните стандарти за сигурност на устройствата, изправени пред модерните заплахи, дори и извън Европа.

"Като швейцарска компания, качеството и сигурността са част от нашето ДНК. В u-blox смятаме сигурността за изключително важна и затова сме в крак с променящите се регулации, за да гарантираме, че продуктите ни винаги отговарят на най-актуалните изисквания за сигурност. Включваме сигурността във всички етапи от развитието и подхождаме към регулациите за сигурност чрез утвърдени стандарти, което улеснява нашите клиенти при създаването на сигурни и висококачествени продукти", коментира Мартин Лийч, ръководител на центъра за клетъчни продукти в u-blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   Микродис   u-blox   LTE   RED   ETSI   безжични модули   LARA-R6   LARA-L6  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...