Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Лазерна технология за депанелизиране от Schunk сред акцентите на productronica 2023

15.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Schunk Electronic Solutions, подразделението с фокус върху електронното производство на немската компания Schunk, е сред изложителите в тазгодишното издание на международния технологичен форум productronica, което тече от 14 до 17 ноември в Мюнхен.

 

  • Събитието, което се провежда веднъж на всеки две години, тази седмица посреща в залите на изложбения и конгресен център в града почти 20 хил. посетители от цял свят;
  • На обща площ от над 88 000 кв. м своите новости демонстрират близо 900 компании от 39 държави, като повече от половината от тях са представители на германския бизнес.

Предимствата на лазерните решения

 

Акцент в представянето на Schunk в рамките на четиридневната изложбена платформа е компактна система за депанелизиране на печатни платки, базирана на патентована лазерна технология. Това е първата лазерна машина в гамата от решения за депанелизиране на компанията, а сред основните й предимства е високата скорост, поясняват от Schunk.

 

"Лазерът съкращава необходимото време за обработка с до 80%, като същевременно гарантира оптимално качество. Независимото от източника лазерно рязане и възможността да се комбинират лазерна обработка с фрезоване в една и съща машина осигуряват и висока гъвкавост", допълва производителят. Това означава, че в зависимост от конкретния материал на заготовката може да се избере най-подходящият лазерен източник, както и да се използват различни дължини на вълната на лъча.

 

Кое е иновативното в концепцията?

 

Посетителите на щанда на Schunk на productronica 2023 могат да се запознаят отблизо с преимуществата на технологията и с ползите, които предлага за сектора на електрониката новият модел на немската компания. Високата скорост и прецизност на машината са в резултат на добрата синергия между интегрираните линейни оси – друго ключово направление за Schunk, и скенерът за управление на лазера, уточняват от фирмата.

 

"Лазерната технология се доказа като прецизен и високоефективен инструмент за чиста и качествена обработка в много приложения. Основна цел при проектирането на новата машина за депанелизиране беше да се възползваме именно от тези преимущества и в решенията си за производството на печатни платки.

 

Иновативната система, която разработихме специално за новия модел, използва специален скенер за управление на лазера така, че работната му траектория да се наслагва с тази на осите. По този начин лазерният лъч е винаги перпендикулярен на платката, независимо от движението на осите, за да се гарантира максимална точност", разказват от Schunk.

 

На фокус в тазгодишното издание на productronica са широка гама от решения с акцент върху гъвкавостта, като при системата на немската компания тя се постига основно чрез специалния модулен дизайн. Държачите за печатни платки и детайли, интегрирани в новия модел, са съвместими с останалите машини за депанелизиране в гамата на Schunk.

 

Предимство е и възможността за добавяне на портална система за фрезоване, която позволява бърза и прецизна обработка на заготовки с гъвкави компоненти без необходимост от ръчна намеса от страна на оператор, обобщава производителят.

 

     
Източник: ШУНК Интек

Ключови думи: ШУНК Интек   Schunk   productronica   депанелизиране   печатни платки  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...