Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Ръст на изложителите и посетителите отбеляза тазгодишната productronica

24.11.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

От 14 до 17 ноември т. г. над 1400 изложители от 45 държави представиха своите иновации в сферата на разработката и производството на електронни компоненти и системи на productronica 2023. Резултатите кореспондират с тези от 2019 г., като значително надвишават тези, постигнати през 2021 г., съобщиха от Messe Muenchen. Ключовите теми на това издание бяха силова електроника, изкуствен интелект  и сензори в електронното производство.

Международното участие тази година достигна нови висоти. Делът на изложителите от чужбина се увеличи на 54% от 51% през 2019 г., а този на посетителите от чужбина достигна близо 58%.

"С тези изключителни резултати productronica отново доказа, че е най-важното събитие за електронното производство в световен мащаб. Освен това, значителният и увеличаващ се брой посетители от Китай и САЩ потвърждават водещата му позиция", коментира д-р Райнхард Пфайфер, главен изпълнителен директор на Messe Muenchen.

Проведената сред участниците и посетителите анкета показва високата степен на удовлетвореност и на едните, и на другите от тазгодишното издание на изложението. Според нея 99% от посетителите определят събитието като отлично до добро, а 97% от тях са останали доволни от видените иновации. За 92% от участвалите компании productronica 2023 е отлична или много добра, а 94% оценяват високо качеството на посетителите.

Висока степен на удовлетвореност и на посетители, и на изложители

"Чудесно е, че събитието успя да надгради много добрите резултати от 2019 г. и дори да ги подобри още повече в някои случаи. По-специално, изключителното качество на посетителите показва колко високо ценена е productronica в индустрията", отбеляза директорът на productronica Барбара Мюлер.

Общо 42 000 посетители от 94 страни пристигнаха в Мюнхен за изложението. След Германия държавите, от които дойдоха най-много посетители, бяха Италия, Австрия, Швейцария, Франция, Обединеното кралство, Полша, Чехия, САЩ, Китай и Нидерландия.

Също така тазгодишното издание показа колко важен е Китай за productronica, посочиха от Messe Muenchen. В сравнение с 2019 г. броят на китайските изложители се е увеличил с приблизително 50% до близо 80 компании, поставяйки Китай на трето място сред топ изложителите след Германия и САЩ. Същевременно площта, заемана от китайски изложители, се е увеличила с над 100%. Четири години по-рано тя е около 780 кв. м, а на productronica 2023 – около 1800 кв. м. Това поставя Китай на четвърто място след Германия, Италия и Нидерландия сред страните с най-голяма изложбена площ.

Следващото издание на productronica ще се състои в Мюнхен от 18 до 21 ноември 2025 г.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   ГБИТК   силова електроника   productronica  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...