Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи Wi-Fi 6/6E и Bluetooth 5.4 модул с LE Audio за индустриални приложения

28.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox представи новата фамилия компактни двурежимни Bluetooth LE 5.4 модули с LE Audio MAYA-W3. Те поддържат също Wi-Fi 6/6E и са предназначени за взискателни приложения - например в областта на здравеопазването, индустриалната автоматизация и мониторинг, проследяването на стоки и управлението на наличности, както и домашната автоматизация.

MAYA-W3 се предлага в няколко варианта – с Wi-Fi 6, Wi-Fi 6/6E, трилентови, двулентови и еднолентови конфигурации. Модулът може да се комбинира с различни антени, с антенни изводи или U.FL конектори, и разполага с LTE филтър, който осигурява съвместимост с други безжични технологии. Изборът на продуктов вариант зависи от целевата ефективност.

Според международна агенция за бизнес анализи със седалище в Япония TSR (Techno Systems Research) разпространението на Wi-Fi 6 се очаква да нараства постоянно, достигайки почти 50% от пазара към 2028 г. Серията MAYA-W3 на u-blox е съобразена с тази тенденция, като осигурява най-новите предимства на Wi-Fi 6 и честотната лента от 6 GHz за множество индустриални приложения, посочват от фирмата и допълват, че серията облекчава претоварването на мрежата, подобрява енергийната ефективност и може да работи при температури от -40°C до +85°C.

Новите модули също така подпомагат усилията на разработчиците при мащабирането на продукти спрямо настоящите и бъдещите пазарни тенденции. Запазването на същите компактни габарити (10 x 14 x 1,9 mm) опростява миграцията между различните поколения модули.

Безжично предаване на аудио

MAYA-W3 поддържа Bluetooth LE Audio за гласова комуникация от точка до точка и предаване на глас. Всички варианти на модула притежават глобални сертификати както за Wi-Fi, така и за Bluetooth.

"MAYA-W3 инкорпорира най-новите безжични технологии – Wi-Fi 6/6E и LE Audio. Това решение осигурява бърз пазарен старт чрез компактен, достъпен и глобално сертифициран модул. Неговата универсалност е предимство за различни приложения, включително в жилища за възрастни или хора с увреждания, електроапаратура, проследяване на контейнери, соларни инвертори и др. Освен това екипът за техническа поддръжка на u-blox може да съдейства за бързото внедряване", обясни Себастиан Шрайбер, старши продуктов мениджър в u-blox.

Повишена енергийна ефективност

Модулите MAYA-W3 са базирани на чипсети Infineon с трилентови, двулентови и еднолентови варианти.

"Радваме се, че разширяваме своето дългосрочно партньорство с u-blox чрез интегрирането на нашия Wi-Fi 6/6E и Bluetooth 5.4 чипсет AIROCTM CYW55513 със свръхниска консумация на енергия в модула MAYA-W3. CYW55513 надхвърля стандартите за Wi-Fi 6/6E, осигурявайки надеждна свързаност в произволна среда, което позволява използването на MAYA-W3 в разнообразни индустриални приложения като дистанционно наблюдение и контрол, индустриална автоматизация, проследяване на стоки, соларна инфраструктура, зареждане на електрически превозни средства и др.", сподели Сиварам Трикутам, вицепрезидент в Infineon Technologies.

u-blox вече предлага мострени бройки от MAYA-W3, а серийното производство се очаква да започне през третото тримесечие на 2024 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   MAYA-W3   Wi-Fi 6   Bluetooth 5.4  

Област: Електроника  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...