Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell разширява портфолиото от MOSFET продукти на Toshiba

12.12.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Farnell добави над 250 нови продукта на Toshiba към своите складови наличности, включително нова гама силови N-канални MOSFET. Новите транзистори покриват както високо напрежение (600 - 650 V), така и ниско (30 - 150 V). Те вече са достъпни за разработчиците на различни приложения, включително автомобилостроене, зелена енергия, индустриална автоматизация, домакински електроуреди.

Повишено търсене на силови компоненти

"Световният пазар на силови полупроводникови компоненти се разширява бързо. Въпреки че търсенето на силови полупроводникови компоненти за автомобилни приложения е водеща новина от известно време, това замъглява факта, че има множество други приложения, където търсенето расте също толкова бързо, ако не и по-бързо", коментира Ибтисаме Крум, старши мениджър отдел "Доставчици" във Farnell.

"Това, което задвижва повечето от тези приложения, е мощният MOSFET, който освен известните автомобилни приложения включва и зелена енергия – за соларни инвертори и термопомпи, системи за индустриална автоматизация, зарядни устройства и акумулаторни домашни електроуреди, като например безжични градински инструменти. Производителността на силовите MOSFET е от решаващо значение за цялостната системна производителност на такива устройства и за развойните инженери често е отправна точка във всеки нов проект."

Партньорството на Farnell с Toshiba, в съчетание с възможностите, които предлага новото предприятиение на Toshiba за производство на 300-милиметрови пластини за силови компоненти, ще гарантира, че и двете компании ще могат да подкрепят експоненциалния ръст на продължаващото търсене на висококачествени MOSFET, както и на много други полупроводникови продукти, посочват от Farnell.

Сред новите MOSFET компоненти, които вече се предлагат от Farnell, са:

  • TPH3R10AQM Power MOSFET – базираният на U-MOS-X процес транзистор осигурява подобрено съпротивление при включване и безопасна работна зона. Особено подходящ е за предизвикателни приложения, като например захранвания в центрове за данни, комуникационни базови станции и много други индустриални приложения;
  • Серия DTMOSVI – TK055U60Z1 е първият продукт от 600 V серията DTMOSVI, базирана на производствен процес на Toshiba от най-ново поколение, който се характеризира със super junction структура, сочена за преломен момент при мощните MOSFET;
  • TPH9R00CQ5 –  новият мощен MOSFET, базиран на U-MOS X-H Trench процес, е полезен във високопроизводителни импулсни захранвания, като например тези, използвани в комуникационни базови станции, както и в други индустриални приложения;
  • XPQR3004PB – нов силов транзистор, който предлага подобрени възможности за разсейване на топлина, за да поддържа по-високи токове в автомобилните приложения.
     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Toshiba   MOSFET   силови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...