Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Главният изпълнителен директор на Infineon оглави ESIA

02.01.2024   |   Начало»Кариери
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

През декември 2023 г. Генералната асамблея на Европейската асоциация на полупроводниковата индустрия (ESIA) единодушно избра главния изпълнителен директор на Infineon Technology Йохен Ханебек за новия президент на асоциацията с мандат от 2 години. Ханебек поема поста от президента и главен изпълнителен директор на NXP Semiconductors Кърт Сиверс.

Йохен Ханебек е начело на Infineon от април 2022 г. Преди да поеме поста главен изпълнителен директор, той е член на Управителния съвет на компанията и главен оперативен директор от 2016 г. Ханебек започва кариерата си в Infineon Technology през 1994 г., когато компанията все още е част от Siemens, трупайки опит в различни отдели. Завършил е електроинженерство в Университета RWTH в Аахен.

"За мен е голяма чест да бъда избран за президент на ESIA", заяви Ханебек. "Европейската полупроводникова индустрия направи големи крачки през последните години и тяхното повсеместно присъствие в ежедневието ни беше обект на сериозно внимание. Искам да благодаря на моя предшественик Кърт Сиверс за водачеството му през последните две години, в рамките на което се случи предлагането, преговорите и приемането на Европейския законодателен акт за интегралните схеми." Ханебек подчерта, че ESIA трябва да продължи да работи активно, за да се гарантира, че европейската полупроводникова индустрия ще запази ключовата си роля в Европа. "В крайна сметка, технологичният прогрес се базира на иновациите в нашите производствени съоръжения", заяви Ханебек.

"Европейската полупроводникова индустрия приветства амбициозната рамка, създадена от Европейския законодателен акт за интегралните схеми. С помощта на субсидиите, насочени към производствената дейност, успешното му приемане създава правилната база за зеления и дигиталния преход на Европейския съюз. Индустрията гарантира, че предлагането може да се справи с постоянно растящото световно търсене чрез множество нови производствени мощности – в Кролес, Дрезден или Лейкслип", коментира Ханебек. По неговите думи сега браншът трябва да се увери, че ще привлече най-големите таланти и най-добрите идеи. "Това да разполагаме с голям избор от таланти ще бъде от ключово значение, за да осигурим лидерството на Европа в технологиите на настоящето и бъдещето".

     
Източник: ESIA; Снимка: Infineon Technology

Ключови думи: ESIA   Infineon   полупроводникова индустрия  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Кариери
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...