Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

12 компании заедно ще разработват SoC решения за автомобилната индустрия

09.01.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

12 компании от автомобилния сектор, включително производители на автомобили, на електрически и на електронни компоненти, създадоха съвместна научноизследователска организация, която ще извършва проучвания и ще разработва цифрови полупроводникови системи върху чип (SoC) за приложения в автомобилостроенето. Advanced SoC Research for Automotive (ASRA) ще проучва и разработва SoC решения, използвайки chiplet технология, които ще бъдат влагани в масовите автомобили от 2030 г. нататък.

Сред основателите на организацията са Honda Motor, Mazda Motor Corporation, Nissan Motor Corporation, SUBARU Corporation, Toyota Motor Corporation, DENSO CORPORATION, Panasonic Automotive Systems, Cadence Design Systems, MIRISE Technologies Corporation, Renesas Electronics Corporation, Socionext и Synopsys Japan.

Във всеки един автомобил се влагат приблизително по 1000 електронни компонента, като видът им варира в зависимост от приложението. Сред тях SoC решенията са изключително важни за технологиите за автономно шофиране и мултимедийните системи в автомобилите, които изискват най-модерни електронни технологии, за да се реализират необходимите изчислителни ресурси.

ASRA ще се стреми към постигане на високото ниво на безопасност и надеждност, изисквано от автомобилите, като в организацията централна роля ще играят автомобилостроителните компании. Също така, обединявайки технологичната и експерименталната експертиза на производителите на електро- и електронни компоненти, ASRA цели да приложи на практика най-модерните технологии. По-специално, ASRA планира да проучва и развива SoC решения за автомобили, използвайки chiplet технологии и комбинирайки различни типове полупроводникови компоненти.

ASRA цели да създаде вградена в автомобила chiplet технология до 2028 г. и да монтира SoC решения в масовите автомобили от 2030 г. нататък. ASRA ще работи с индустрията, правителствените и академичните среди, за да промотира сътрудничество на местно и международно ниво.

     
Източник: Nissan Motor Corporation

Ключови думи: Nissan Motor Corporation   Advanced SoC Research for Automotive   ASRA   SoC   автомобилна индустрия  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...