Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви нов двурежимен Wi-Fi 6E и Bluetooth LE Audio модул за автомобилостроенето

16.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви новия модул JODY-W6, който предлага едновременна поддръжка на Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3, включително LE Audio, в компактен корпус (13,8 x 19,8 x 2,5 мм). Новият модул е ориентиран към приложения в автомобилостроенето: информационно-развлекателни системи, навигация и телематика.

Предимства на Wi-Fi 6E

Използването на Wi-Fi 6 и 6E бележи значителен и обещаващ ръст в автомобилната промишленост, показват данните от доклад на международната агенция за бизнес анализи TSR (Techno Systems Research). Докато Wi-Fi 6 се фокусира върху ефективността, като намалява претоварването на мрежата и общото потребление на енергия, Wi-Fi 6E се фокусира върху радиочестотния спектър, позволявайки повече едновременни потребители, намалено натоварване и подобрена сигурност.

JODY-W6 също така предлага двурежимен Bluetooth с LE Audio. Модулът е сертифициран в световен мащаб и е с работни температури от -40 °C до 105 °C.

Той се предлага с две или три антени. При поискване може да се интегрира и LTE филтър. За серията ще се предлагат EVK и M.2 карта, а съвместимостта с предишните модули JODY осигурява бързо мащабиране.

Надеждност и мащабируемост

"JODY-W6 е интелигентно и надеждно решение, което помага за преодоляване на мрежовото претоварване и изпълнява изискванията за мащабируемост чрез своя изключително адаптивен компактен размер. Конкретните случаи на употреба включват поддръжка на AppleCarPlay и AndroidAuto, персонализирани развлекателни системи, разтоварване на данни и интелигентни/интегрирани в покрива антени", обясни Себастиан Шрайбер, старши продуктов мениджър в u-blox.

Модулът JODY-W6 използва чипсет AW693 от NXP Semiconductors.

AW693 използва най-новите едновременни двулентови Wi-Fi 6E и Bluetooth LE аудио технологии, за да разкрие нови възможности за най-различни случаи на употреба в автомобилостроенето. Чипсетът предлага множество усъвършенствани функции, включително MU-MIMO, OFDMA и целево време за събуждане (TWT).

В момента са налични мострени бройки, като серийно производство ще стартира през първото тримесечие на 2025 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   JODY-W6   Wi-Fi 6E   Bluetooth LE Audio   автомобилостроене  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...