Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви иновативен LoRa модул за IoT приложения

23.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel Wireless Solutions пусна на пазара иновативния модул KG200Z с LoRa (Long Range) технология, предназначен да задоволи специфичните нужди на проектите за интернет на нещата, които изискват надеждна, свръхнискоенергийна и ценово ефективна безжична комуникация с голям обхват.

Модулът предлага бърза и надеждна свързаност за IoT устройства при разстояние на предаване 2 - 5 км в градски условия и 10 - 15 км в крайградски райони. 

"В епоха, в която свързаността е гръбнакът на цифровата трансформация, нашият иновативен модул ще даде възможност на бизнеса да отключи нови възможности и да повиши ефективността на своите IoT инфраструктури. LoRa KG200Z стои в челните редици на иновациите, предлагайки несравнима производителност, обхват и надеждност", коментира Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

Свръхниско енергопотребление и съвместимост с протокола LoRaWAN

KG200Z е базиран на микроконтролери от серията STM32WLEx на STMicroelectronics, първата в света LoRa SoC платформа, предлагайки свръхниско енергопотребление и съвместимост с протокола LoRaWAN. Модулът е снабден с вграден блок за управление на захранването, усилвател на мощността, нискошумящ усилвател и радиочестотен приемо-предавател, ARM Cortex-M4 ядро с модулации на LoRa, (G)FSK, (G)MSK и BPSK, с поддръжка на стандартния протокол LoRaWAN в широк спектър, включително честотните ленти 470 - 510 MHz и 862 - 928 MHz.

Модулът разполага и с редица възможности за свързване с множество интерфейси, включително UART, SPI, I2C и SWD. Компактният LGA корпус (12 х 12 х 1,8 мм) позволява лесно интегриране в различни устройств.

Технологията LoRa, разработена специално за IoT приложения, дава възможност на устройствата да предават малки пакети от данни на значителни разстояния при минимална консумация на енергия. Технологията е подходяща за приложения като интелигентни ключалки, сензори за врати, откриване на течове на газ и вода, проследяване на домашни любимци, измерване на качеството на въздуха в помещенията, мониторинг на ОВК инсталации, интелигентно паркиране и мониторинг на трафика, измерване на комунални услуги, управление на отпадъци, мониторинг на качеството на въздуха, както и проследяване на управлението на активи и други приложения, при които устройствата трябва да изпращат периодични съобщения.

За да улесни развойния процес, Quectel предоставя две антени с обхват под 1 GHz за този модул - YEIN002AA и YE0019AA. И двете антени поддържат технологията LoRa и се предлагат в различни формати, като осигуряват гъвкавост и съвместимост за различни проектни изисквания.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   LoRa   IoT   KG200Z  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...