Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Южна Корея създава мегаклъстер за полупроводникови компоненти за 472 млрд. щатски долара

25.01.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Правителството на Южна Корея работи заедно със Samsung Electronics и SK Hynix по мащабен инвестиционен план, чиято цел е страната да запази позициите си на световния пазар на електронни компоненти.

Президентът на страната Юн Сук-йол обяви инвестицията, която включва изграждането на индустриална зона на площ от 21 млн. кв. м в южната провинция Кьонги. Планът включва разширяване на съществуващите 21 производствени съоръжения в района и изграждане на съоръжения за проектиране и продажба и производствени мощности за пластини и памети. Предвижда се и създаването на зони за производство на материали, части и оборудване и изследователски и развойни центрове.

Широкомащабният и амбициозен план, чиято реализация ще приключи през 2047 г., ще получи държавна подкрепа в размер на 622 трилиона вона (приблизително 472 млрд. щатски долара). Samsung Electronics ще вложи 500 трилиона вона в девет нови съоръжения, а SK Hynix – 122 трилиона вона в четири нови съоръжения.

Южнокорейското правителство вярва, че инвестицията е от стратегическа необходимост. САЩ, Япония, Индия и Европа удвояват собствените си вътрешни вериги за доставки в опит да намалят зависимостта от Тайван и Китай, а Южна Корея може и да има мощни местни компании, но това не й гарантира бъдещо господство, коментира Evertiq.

Освен инвестиционния план, правителството също така обяви удължаване на данъчните облекчения за инвестиции в електронната индустрия, които първоначално трябваше да важат до тази година. Според правителството новият проект ще създаде 3,46 млн. нови работни места и би могъл да подсигури 10% от световния пазар за компоненти без памети до 2030 г.

"Приключвайки изграждането на мегаклъстера за електронни компоненти на ранен етап, ще постигнем водеща позиция в света в електронния сектор и ще предложим качествени работни места за младите поколения", коментира министърът на индустрията на Южна Корея Ан Дук-гюн.

     
Източник: Evertiq; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Samsung Electronics   SK Hynix   електронно производство  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...