Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи фамилия микроконтролери с уникален нов CLB модул

06.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip пусна на пазара новата фамилия микроконтролери PIC16F13145, които отговарят на повишените изисквания за персонализация на embedded системи. Новите продукти включват нов независим периферен (CIP) модул - конфигурируем логически блок (CLB), който позволява реализирането на хардуерно базирани, персонализирани комбинационни логически функции директно в микроконтролера. 

Интегрираният CLB позволява на разработчиците да оптимизират скоростта и времето за реакция на системите за управление, като елиминира необходимостта от външни логически компоненти и намалява броя необходими компоненти (BOM), както и консумацията на енергия. Процесът се опростява допълнително с помощта на инструмент с графичен интерфейс, който помага за синтезирането на персонализирани логически решения. Фамилията PIC16F13145 е предназначена за приложения, използващи персонализирани протоколи, последователности на задачите или управление на входове/изходи за реализация на системи в реално време за индустриалното производство и автомобилостроенето. 

"Малко едночипови решения на пазара днес отговарят на предизвикателствата пред разработчиците на микроелектронни системи така, както семейството MCU PIC16F131. Новите микроконтролери се справят с потребителски логически функции, свеждат до минимум консумацията на енергия, опростяват проектите и могат да се адаптират към променящите се изисквания при проектиране", обясни Грег Робинсън, вицепрезидент на подразделението за 8-битови микроконтролери в Microchip.

Решение с ниска енергоконсумация

Тъй като работата на CLB не зависи от тактовата честота на процесора, модулът подобрява латентността на системата и осигурява решение с ниска енергоконсумация. Той може да се използва за изпълняване на логически решения, докато процесорът е в спящ режим, което допълнително намалява консумацията на енергия и зависимостта от софтуера. Фамилията PIC16F13145 включва също така бърз 10-битов аналогово-цифров преобразувател (АЦП) с вградени изчисления, 8-битов цифрово-аналогов преобразувател (ЦАП), бързи компаратори, 8- и 16-битови таймери и модули за серийна комуникация (I2C и SPI), които позволяват много задачи на системно ниво да се изпълняват без да се натоварва централния процесор. Микроконтролерите ще се предлагат в разнообразни корпуси с от 8 до 20 извода.

Фамилията MCU PIC16F13145 се поддържа от MPLAB Code Configurator (MCC), безплатен софтуерен инструмент в рамките на MPLAB X IDE, който осигурява удобен графичен потребителски интерфейс за конфигуриране на прибора и периферните блокове, включително CLB. Новият синтезатор се предлага в два варианта: интегриран в MCC и онлайн на logic.microchip.com. Развойната платка PIC16F131 Curiosity Nano Evaluation Kit предлага пълна поддръжка за проектиране с PIC16F131, като улеснява разработката на микроконтролерни системи и намалява времето за пускане на пазара.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC16F13145   CLB   микроконтролери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...