Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нови LTE-M модули с GNSS за индустриални приложения

13.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви две нови серии LTE-M клетъчни модули - SARA-R52 и LEXI-R52, предназначени за индустриални приложения. Модулите са базирани на чипсета u-blox UBX-R52 и осигуряват едновременно позициониране и безжична комуникация. Типичните IoT случаи на употреба включват фиксирани и мобилни приложения, например измервания и отчитане на комунални услуги, проследяване и мониторинг на стоки, както и медицинска електроника.

Обширна допълнителна функционалност

Наборът от нови функции, интегрирани в чипа u-blox UBX-R52, ще позволи на потребителите да не използват допълнителни компоненти при разработката на своите продукти.

SpotNow е нова функция за позициониране, която се предлага само от u-blox и осигурява данни за местоположението с точност до 10 м в рамките на няколко секунди. Тя е ориентиране към приложения за циклично проследяване като контейнери за рециклиране на отпадъци, проследяване на възрастни хора или машини за почистване.

Функцията uCPU позволява на потребителите да изпълняват собствен софтуер в рамките на чипа без използване на външен микроконтролер. Функцията uSCM (Smart Connection Manager) пък е предназначена за автоматично управление на свързаността, за да се постигне или най-висока скорост, или най-ниска консумация на енергия, когато например връзката е изгубена и трябва да бъде възстановена.

Едновременна GNSS и клетъчна комуникация

Серията R52 включва и нов комбиниран модул, осигуряващ едновременна GNSS и клетъчна свързаност - важен атрибут за приложения, изискващи непрекъснато или циклично проследяване. Комбинираният модул SARA-R520M10 с вграден GNSS приемник u-blox M10 осигурява едновременно проследяване при понижено енергопотребление, по-добро време за първа корекция (TTFF) и подобрена радиочувствителност. Той е предназначен за разработчици, които търсят опростено и предварително интегрирано клетъчно и GNSS решение.

За разлика от много LTE-M модули, които имат RF изходна мощност от 20-21 dBm, новата серия u-blox R52 предлага 23 dBm и осигурява стабилна свързаност при трудни условия на покритие. LEXI-R52 предоставя същите функции като SARA-R52, но в по-малък корпус (16 x 16 x 2 мм), подходящ за миниатюрни приложения като носима електроника.

В момента са налични мострени бройки, а серийното производство ще стартира през третото тримесечие на 2024 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   LTE-M   GNSS   SARA-R52   LEXI-R52  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...