Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви широко портфолио от многоканални дистанционни сензори за температура

20.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip Technology пусна на пазара 10 нови дистанционни сензора за температура, подходящи за автомобилната промишленост. Фамилията MCP998x е сред най-големите от многоканални температурни сензори за автомобилостроенето и предлага точност от 1°C в широк диапазон от температури. Предложенията включват пет сензора със зададени стойности на температурата за изключване, проектирани така, че да не могат да бъдат презаписвани от софтуер или злонамерено деактивирани.

Сензорите от новата продуктова фамилия разполагат с до пет канала за следене и няколко опции за предупреждение и изключване с цел повишена сигурност, като могат да поддържат системи, наблюдаващи повече от един термоелемент. Дистанционните сензори също така осигуряват корекция на грешката на съпротивлението и бета компенсация, което елиминира необходимостта от допълнително конфигуриране за подобряване на точността. Възможността за наблюдение на температурите на няколко места с един-единствен интегриран сензор намалява сложността и размера на платката, като опростява проектирането и намалява броя необходими компоненти (BOM).

По-добра точност при приложения с много висока температура

"Новата фамилия дистанционни сензори за температура разширява избора на клиентите в продуктова категория, която имаше ограничения в миналото. С възможността за избор измежду 10 прибора, всеки от които предлага по-добра точност при приложения с много висока температура, а пет са с функции за безопасност при изключване, фамилията MCP998x осигурява на клиентите широк спектър от автомобилни многоканални сензори за температура", отбеляза Фани Дювенхаге, вицепрезидент на звеното за аналогово-цифрови и линейни продукти в Microchip.

Сензорите от фамилията MCP998x осигуряват точност 2,5°C до 125°C и могат да се използват в горния край на традиционния температурен диапазон, където много конкурентни продукти изпитват затруднения. Тази висока температурна толерантност ги прави подходящи за автомобилни приложения, където температурите, при които работи електрониката, са основен фактор. Сензорите MCP998x са предназначени да поддържат различни функции в автомобила, включително HID лампи, модерни системи за подпомагане на водача (ADAS), автомобилни сървъри, обработка на видео, информационно-развлекателни системи, управление на двигателя, телематика и електроника в купето, като управление на седалките, осветителни системи, управление на огледалата и електрически стъкла.

Фамилията MCP998x се поддържа от новата развойна платка EV23P16A.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   сензори   MCP998x   автомобилостроене  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...