Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи следващо поколение Ethernet комутатори с мащабируема пропускателна способност от 46 Gbps до 102 Gbps

27.02.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip обяви следващото си поколение Ethernet комутатори LAN969x с Time Sensitive Networking (TSN), мащабируема пропускателна способност от 46 Gbps до 102 Gbps и мощен едноядрен процесор Arm Cortex-A53 с тактова честота 1 GHz.

За приложения, изискващи по-висока резервираност, Ethernet комутаторите LAN969x могат да бъдат конфигурирани с хардуерните протоколи за еднородно резервиране с висока оперативна готовност (HSR) и за паралелно резервиране (PRP), които осигуряват резервиране с нулеви загуби в Ethernet мрежи. Новата фамилия комутатори поддържа множество инстанции на HSR и PRP Redundancy Box (RedBox), които могат да работят паралелно и последователно, както и при скорости на Ethernet портовете от 10 Mbps до 10 Gbps.

Опростено проектиране

В LAN969x може да бъде реализирана функцията QuadBox, която служи за свързване на две HSR мрежи една с друга. Тя е изключително полезна в приложения, при които високата надеждност и нулевото време на престой са особено важни. Алтернативните решения с QuadBox обикновено изискват множество различни компоненти, които могат да увеличат сложността на проектирането и системните разходи. 

"До появата на Ethernet комутаторите LAN969x на Microchip клиентите, които искаха да внедрят функциите TSN и HSR/PRP, се нуждаеха от множество интегрални схеми. Новото решение LAN969x на Microchip е единичен чип, който може да намали броя на компонентите и разходите на системно ниво. Новите продукти се поддържат и от нашия Linux приложен софтуерен комплект VSC6817SDK IStaX, който дава възможност на проектантите бързо да пуснат продуктите на пазара", каза Чарлз Форни, вицепрезидент на бизнес подразделението за USB и мрежи в Microchip.

Висока конфигурируемост и сигурност

Ethernet комутаторите LAN969x имат висока степен на конфигурируемост с възможности за избор на до 30 порта. Ethernet портовете поддържат множество интерфейси, включително RGMII, SGMII, QSGMII, USGMII и USXGMII. Фамилията LAN969x е насочена към защитени и критични за безопасността приложения, при които се изискват комутационни връзки с голям брой портове (10M/100M/1G/2,5G/10G). 

Фамилията LAN969x се предлага с допълнения за сигурност като сигурно зареждане и сигурно изпълнение на фърмуера, базирани на производствения процес на клиента. Сигурността се осигурява чрез обработка на мрежовите пакети, базирана на тройна памет с адресируемо съдържание (TCAM), интелигентен процесор (VCAP), методология Arm Trusted Firmware за бързо защитено стартиране, криптографски библиотеки и хардуерни ускорители на сигурността за зареждане и криптиране на кода, както и еднократно програмируемо съхранение на ключове.

Новата фамилия Ethernet комутатори LAN969x допълва портфолиото от TSN комутатори на Microchip. Фамилията SparX-5i поддържа до 64 порта и 200 Gbps пропускателна способност на комутация, а LAN9662 и LAN9668 поддържат от 4 до 8 порта и от 4 до 11 Gbps пропускателна способност.

Фамилията LAN969x се поддържа от развойна платка EV23X71A и Linux приложен софтуерен комплект IStaX VSC6817SDK за TSN стандарти и HSR/PRP резервиране.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Ethernet комутатори   LAN969x  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...