Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов универсален Wi-Fi 6 модул за приложения с батерийно захранване

12.03.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви новия модул NORA-W4, който поддържа различни видове безжична комуникация - Wi-Fi 6, Bluetooth LE 5.3, Thread и Zigbee, като се отличава с малки габарити - 10,4 x 14,3 x 1,9 мм, и достъпна цена. NORA-W4 е подходящ за широк кръг от IoT приложения, включително домашна автоматизация, проследяване на стоки, здравеопазване и индустриална автоматизация.

NORA-W4 е еднолентов Wi-Fi 6 модул с тройна (tri-radio) комуникация, базиран на система върху чип Espressif ESP32-C6. Той позволява батерийно захранваните IoT възли да работят директно чрез Wi-Fi. Това опростява внедряването и намалява разходите на системно ниво, ограничавайки необходимостта от преход към Bluetooth, което го прави особено подходящ за приложения като безжични сензори с батерийно захранване.

NORA-W4 използва безжичната технология Wi-Fi 6, която е оптимизирана за IoT и значително намалява претоварването на мрежата в среди като фабрики, работни места или складове, като по този начин подобрява пропускателната способност и намалява латентността на мрежата. Модулът има пълна обратна съвместимост с Wi-Fi 4 и може да се използва и в случаите, когато Wi-Fi инфраструктурата не е модернизирана.

Поддръжка на протоколите Matter, Thread и Zigbee

NORA-W4 поддържа протоколите Matter, Thread и Zigbee, предназначени за нови приложения в домашната автоматизация. Така той предлага оперативна съвместимост с други Matter устройства за интелигентен дом.

Малките размери на NORA-W4 позволява на проектантите да се адаптират към пространствените ограничения. Съвместимостта с други модули u-blox NORA осигурява безпроблемна миграция между технологиите, като например преминаване от Wi-Fi 4 към Wi-Fi 6. Освен това модулът е снабден с подобрени функции за сигурност, включително сигурно зареждане, надеждна среда за изпълнение на код и флаш криптиране.

NORA-W4 се предлага в шест различни варианта: с open CPU или u-connectXpress, с извод за антена или с интегрирана антена на печатната платка, с 4 MB или 8 MB флаш памет. В момента са налични мострени бройки, а началото на серийното производство е планирано за втората половина на 2024 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   NORA-W4   Wi-Fi 6   IoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...