Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Box планира ново производствено съоръжение за 3,2 млрд. евро в Италия

14.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Silicon Box ще инвестира 3,2 млрд. евро в ново микроелектронно производствено съоръжение в Италия, първото по рода си в Европейския съюз. Това съобщиха италианският министър на индустрията и производството Адолфо Урсо и съоснователят и главен изпълнителен директор на Silicon Box д-р Бюнг Джун Хан след среща в Рим.

Сингапурската компания е специализирана в сферата на chiplet технологиите, окомплектоване и тестване. Проектът в Италия ще спомогне за задоволяване на търсенето на полупроводникови компоненти, главно на европейския пазар, с цел улесняване на навлизането на нови технологии като ново поколение приложения на изкуствен интелект, високопроизводителни изчислителни системи и електромобили, посочват от италианското Министерство на индустрията и производството.

Инвестицията се очаква да създаде 1600 нови работни места. Новото съоръжение ще се намира в Северна Италия. Проектирането и планирането му вече са започнали, като строителството реално ще започне след одобрение от Европейската комисия. Базата ще бъде построена и управлявана съгласно европейските принципи за въглеродна неутралност, като въглеродният и екологичният й отпечатък ще бъде сведен до минимум.

По-стабилна снабдителна верига за полупроводникови компоненти в Европа

"Скорошните глобални събития подчертават необходимостта да се изгради по-стабилна снабдителна верига за полупроводникови компоненти в Европа. Правителството поставя интегралните схеми и микроелектрониката в центъра на стратегическите си приоритети", заяви министър Урсо. „Вярваме, че новото съоръжение ще бъде катализатор за нови инвестиции и иновации в Италия."

Италия е първият избор на Silicon Box за разрастването й по света, отбеляза д-р Бюнг Джун Хан. "Вярвам, че иновациите в нашите две страни се водят от сходни културни ценности, които включват любопитство, страст и неуморим стремеж към съвършенство."

Проектът на Silicon Box в Италия се вписва в плана на ЕС да постигне дял от 20% от производствените мощности за полупроводникови компоненти до 2030 г., отбелязват от италианското правителствто.

     
Източник: Министерство на индустрията и производството на Италия

Ключови думи: Silicon Box   chiplet   микроелектроника   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...