Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви базиран на MediaTek модул за 5G RedCap приложения

19.03.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel представи новия 5G RedCap модул RG255G, базиран на MediaTek. 5G Redcap (съкр. от "reduced capability"), е 5G стандарт, дефиниран в 3GPP Release 17, който съчетава ниската латентност и надеждност на 5G с функции като разделяне на мрежата (network slicing) при по-достъпна цена и олекотена архитектура. За приложения, които биха се възползвали от тези плюсове, но не се нуждаят от останалите функции на 5G, RedCap предлага елегантен и ценово ефективен вариант.

Модулът, който е първата в света 5G modem-RF система върху чип (SoC), разполага с функцията 5G RedCap UltraSave на MediaTek. Тя осигурява до 60% по-ниска енергоконсумация в сравнение със съществуващите 4G IoT модеми, 70% по-ниска консумация в сравнение с 5G eMBB модеми и допълнително 10% намаление на енергоконсумацията с активирани функции за пестене на енергия от Release 17.

"Радваме се да обявим модула Quectel RG255G 5G RedCap, който ще позволи на клиентите да получат достъп до много от предимствата на 5G, без да се налага да изпълняват всички разходи и енергийни изисквания на технологията", обясни Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions. "Виждаме, че 5G RedCap дава възможност за широк спектър от IoT случаи на употреба и приложения, които изискват свръхнадеждни комуникации с ниска латентност (URLLC) и разделяне на мрежата."

RedCap разширява достъпа до 5G

RG255G предлага 220 Mbps скорост за приемане на данни (downlink) и 121 Mbps  за изпращане на данни (uplink) с 256 QAM или 91 Mbps с 64QAM. Модулът е наличен в три варианта на корпуса: LGA, M.2, Mini PCIe, работи в 20 MHz честотна лента и поддържа LTE Cat 4, както и GNSS. Новата фамилия предлага и множество интерфейси, включително USB 2.0 и PCIe 1.0.

"Серията T300 е първото в света 6 nm решение за радиочестотна система върху чип (RFSOC) с една матрица за RedCap. Ние разглеждаме RedCap като ключово средство за демократизиране на достъпа до функциите на 5G, като предоставяме на своите клиенти възможността да оптимизират компонентите и да доставят устройства с поддръжка на 5G за широк спектър от приложения в различни ценови диапазони", обясни Еван Су, генерален мениджър на бизнес звеното за безжични комуникации в MediaTek. 

Модулът RG255G 5G RedCap е подходящ за разнообразни приложения, които включват мониторинг на захранването, POS терминали, индустриална автоматизация, интелигентна енергия и интелигентни електроенергийни мрежи, средноскоростни мобилни широколентови мрежи и носими устройства.

RG255G5G RedCap ще се предлага заедно със серия антени, като разработчиците имат възможност да закупят заедно модул и антени, намалявайки разходите и съкращавайки времето за пускане на нови продукти на пазара, посочват от компанията.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   MediaTek   RedCap   5G  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...