Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox пуска нова GNSS платформа с повишена точност на позициониране в градска среда

02.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox обяви новата платформа за позициониране F10 - първата двулентова GNSS платформа на компанията, която комбинира честотни ленти L1 и L5, осигурявайки повишена устойчивост срещу влияние на отразени сигнали (multipath) и точност на позициониране на ниво метър. Платформата е ориентирана към приложения за градска мобилност като телематика за следпродажбено обслужване и микромобилност (електрически скутери, велосипеди, тротинетки).

Устойчивостта на лентата L5 значително подобрява точността на позициониране в проблемни градски среди, където сградите или листата на дърветата могат да пречупват спътниковите сигнали. В съчетание с широкоразпространената честотна лента L1, двулентовият GNSS L1/L5 приемник може да осигури точност на позициониране < 2 м (CEP50) в сравнение с около 4 м само с честотна лента L1. Екипът на u-blox е провел пътни изпитания в няколко градски района, за да потвърди значителното подобрение в сравнение с GNSS L1 приемниците.

Алгоритъмът на фърмуера в F10 дава приоритет на сигналите от лентата L5 в среди със слаб сигнал, като осигурява висока точност на позициониране дори при сдвояване с малки антени. Платформата използва и технология за защита от грешки, която осигурява надеждна оценка на точността на позициониране в реално време.

Когато клетъчен модем е изключително близо до GNSS приемник, той може да попречи на сигнала към приемника. Някои модели от F10 модулите (NEO-F10N, MAX-F10S и MIA-F10Q) са оборудвани с по-устойчива радиочестотна схема, която позволява на GNSS и клетъчния модем да работят без смущения.

Платформата u-blox F10 е съвместима по изводи с предишното поколение u-blox M10. Тя също така поддържа услугата u-blox AssistNow, която предлага онлайн A-GNSS в реално време с глобална наличност, за да се намалят времето до първоначална корекция на GNSS, както и енергопотреблението.
 
Развойният комплект u-blox EVK-F101 ще бъде наличен през април 2024 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   GNSS   F10  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...