Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM откри нов високотехнологичен завод в Малайзия

22.04.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

LEM откри ново високотехнологично производствено предприятие в Малайзия на стойност 15,7 млн. евро, което съчетава екологично строителство с модерна технология за производство.

Изграждането на новия завод е част от стратегията за растеж на компанията, която се определя от нарастващото глобално търсене на основните й продукти – сензори за измерване на ток и напрежение. "Необходимостта от декарбонизация в транспорта, промишлеността, производството на енергия, както и в личния живот, доведе до повишено търсене на нашите продукти във всички сектори, където се използват продуктите на LEM, включително автоматизация, автомобилостроене, жп транспорт и възобновяема енергия", посочват от компанията.

LEM избира щата Пенанг в Малайзия за новата значителна инвестиция като признание за експертизата на региона в полупроводниковото производство.

От около 70 човека през април 2024 г. LEM очаква да увеличи броя на своите служители до над 200 души до март 2025 г. и впоследствие евентуално над 500, а продажбите от производственото предприятие да достигнат над 200 млн. евро. При вече изготвени планове за разширяване на допълнителен терен от 5000 кв. м, новият завод с площ 11 800 кв. м разполага с най-модерна логистична система, включваща превозни средства с автоматизирано управление (AGV) в цеха, които транспортират компонентите от склада до високотехнологичните производствени линии. "LEM Малайзия е също пилотен проект за внедряване на нашата нова ERP система и ще произвежда значителна част от енергията си чрез соларни панели", съобщават от LEM.

Според главния изпълнителен директор на LEM Франк Рехфелд от ключово значение е компанията да продължи да инвестира в най-модерни съоръжения, където може да произвежда водещи в света продукти за редица бързо развиващи се пазари.

Модерно и устойчиво производство

"Винаги търсим решения, които да обезпечат дейността ни, като същевременно диверсифицират глобалния ни отпечатък. Новият завод в Пенанг е най-новото начинание по този път. Във времена на несигурност е важно LEM да се стреми да увеличи своята устойчивост и да обслужва по-добре своите клиенти. Ще постигнем това, като инвестираме в модерни производствени съоръжения и персонал, способен да произвежда най-добрите продукти, предназначени да отговорят на изискванията на този разрастващ се сектор", заяви Рехфелд.

Андреас Хюрлиман, председател на Съвета на директорите на LEM, изрази увереност, че наличието на модерно съоръжение в този регион, с възможност за изпитване на собствените полупроводникови продукти на LEM, ще бъде сериозен тласък за интегрирания й бизнес в областта на токовите сензори.

"При въвеждането в експлоатация този нов завод от ключово значение беше той да отговаря на изискванията на Индекса за зелени сгради (GBI) – признат от индустрията инструмент за оценка на зелени сгради в Малайзия. Освен вече инсталираните 300 kW соларни енергийни системи и още 400 kW, планирани за 2026 г., сградата също така използва системи за събиране на дъждовна вода и сградна автоматизация с цел оптимизиране на потреблението на енергия", коментира Хюрлиман. "Новото производствено предприятие е доказателство за ангажимента на LEM към нейната пътна карта за CO2, която е част от дългосрочната визия на компанията за подпомагане на клиентите и обществото като цяло при прехода към по-устойчиво бъдеще", допълни той.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   сензори   устойчивост   декарбонизация  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...