Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нови серии високоефективни 5G, GNSS и комбинирани антени

23.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel Wireless Solutions разшири гамата си от антени за IoT продукти и проекти. Новите решения включват комбинирани 5-в-1 5G антени YEMN016AA и YEMN017AA, външни 5G антени YECN001J1A и YECT000WBA и активни GNSS L1 и L5 антени YEGB000Q1A и YEGN000Q1A.

"Радваме се, че разширяваме продуктовата си линия с антени, които предлагат превъзходна ефективност и отговарят на уникалните изисквания на нашите IoT клиенти. Quectel постоянно подобрява разнообразното си портфолио, за да отговори прецизно на уникалните изисквания на проектите и приложенията на своите клиенти, предлагайки несравнима ефективност и адаптивност", отбеляза Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions. 

YEMN016AA е комбинирана антена 5-в-1 за 5G и глобални навигационни спътникови системи (GNSS) с размери 204,4 x 86,7 x 32 мм. Ултрашироколентовата 5G/4G антена осигурява широко покритие от 600-6000 MHz, като същевременно предлага обратна съвместимост с поддръжка на 3G и 2G мрежи, както и LTE Cat-M и теснолентов IoT (NB-IoT). Антената се предлага с възможност за свързване чрез пет кабела с дължина от 300 до 5000 мм и SMA конектори. Тази нископрофилна, многопосочна антена с винтов монтаж е подходяща за приложения, при които се изисква антената да бъде дискретна. Тя се инсталира лесно, а максималната ѝ издръжливост е гарантирана благодарение на корпуса IP69K PC KIBILAC ASA. Антената е съвместима с модулите от серията RM520x на Quectel.

YEMN017AA е 5G комбинирана антена 5-в-1 с винтов монтаж, оптимизирана за 5G и 4G мрежи. С диаметър 103,5 мм и височина 42,5 мм комбинираната антенна кутия може да интегрира различни антени, като например 5G, 4G, GNSS и Wi-Fi антени. Антенната кутия се предлага с множество опции за монтаж, включително винтов, стълбов, стенен, с магнит и лепило, като поддържа множество видове конектори и дължини на кабелите, осигурявайки по-гъвкава и надеждна високоефективна антена за външни приложения.

Quectel добави към своето портфолио и външните 5G антени YECN001J1A и YECT000WBA. Те покриват честотните ленти 5G NR под 6 GHz и са съвместими с 4G, 3G, 2G и LPWA. Двете антени се отличават с висока ефективност и коефициент на усилване, като предлагат идеално решение за многопосочна свързаност и високоскоростен пренос на данни. Подходящи са за разнообразни устройства за безжична комуникация като рутери, външно безжично оборудване и оборудване за наблюдение в реално време. Антените са с диаметър 40,6 мм и височина 104 мм и са съвместими с RoHS и REACH. Quectel предлага гъвкав монтаж с персонализирани опции за свързване и дължина на кабела.

За клиенти, които отдават приоритет на GNSS, Quectel представи активните външни GNSS L1 и L5 антени YEGB000Q1A и YEGN000Q1A. Те работят в честотните ленти 1164-1189 MHz и 1559-1606 MHz и имат размери 62 x 56 x 23 мм. Антените поддържат различни методи за монтаж или свързване, като например чрез винт, залепване, магнит, вътрешен кабел и външен SMA конектор. Предоставят се персонализирани типове конектори и дължини на кабелите в зависимост от клиентските изисквания.

Както при всички антени на Quectel, компанията осигурява цялостна поддръжка за проектиране, включително симулация, тестване и производство на персонализирани антенни решения, които да отговарят на специфичните клиентски изисквания. Освен това антените на Quectel могат да бъдат предварително интегрирани с широката гама от модули на компанията.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   GNSS   5G   IoT   антени  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...