Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява възможностите в сферата на ADAS и невронните мрежи с придобиването на VSI и Neuronix AI Labs

30.04.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

През април т. г. Microchip обяви придобиването на пионера в областта на ADAS (системи за подпомагане на водача) и цифровата автомобилна свързаност VSI и разработчика на технологии за оптимизиране на невронни мрежи Neuronix AI Labs. Финансовите параметри и условията по двете сделки няма да бъдат оповестявани публично.

Базираната в Сеул компания VSI е специализирана в производството на високоскоростни, асиметрични комуникационни технологии и продукти за свързване в автомобила, както и на автомобилни камери, сензори и дисплеи, базирани на отворения стандарт на Automotive SerDes Alliance (ASA), за мрежи в превозното средство (IVN) – ASA Motion Link (ASA-ML).

"Чрез това придобиване компетентният екип, пазарното влияние, ASA Motion Link технологиите и продуктите на VSI ще бъдат включени в обширното портфолио на Microchip за автомобилни мрежи, за да обслужваме по-добре мегатенденцията ADAS, върху която сме фокусирани", коментира Мич Оболски, старши вицепрезидент на звената за автомобилни продукти, мрежи и центрове за данни в Microchip.

"Тъй като индустрията се обединява около трите основни стълба на IVN – Ethernet, PCIe и ASA Motion Link, свързаността на камерите и дисплеите е един от най-бързо развиващите се и най-големи пазари в тази област. С VSI, Microchip вече може да предлага продукти, които обхващат и трите стълба, а също така и да предоставя на нашите клиенти решения за автомобилна сигурност, микроконтролери, управление на двигатели, сензорни устройства и управление на захранването, за да позволи разработването на софтуерно дефинирани автомобилни архитектури от следващо поколение."

Автомобилни мрежови архитектури от следващо поколение

"VSI е лидер в разработването на ASA-ML продукти и първата компания, която представи тези продукти на пазара. Нашите чипсети, съответстващи на индустриалните стандарти, се тестват от производителите на автомобили в цял свят. Неотдавна си сътрудничихме с BMW, за да демонстрираме ASA-ML и готовността на нашите продукти. Това придобиване обединява две организации с общ ангажимент за развитие на технологиите чрез иновации", коментира Стив Канг, главен изпълнителен директор на VSI.

Придобиването на Neuronix AI Labs се вписва в плановете на Microchip да разшири възможностите си в областта на енергийно ефективните решения, базирани на изкуствен интелект, които се внедряват в програмируеми логически матрици (FPGA). Neuronix AI Labs предоставя технология за оптимизиране на невронни мрежи, която позволява намаляване на енергопотреблението, габаритите и необходимите изчислителни ресурси за задачи като класификация на изображения, откриване на обекти и семантична сегментация, като същевременно осигурява висока точност. 

"FPGA и SoC продуктите от фамилията PolarFire на Microchip вече са водещи в сектора по отношение на ниската консумация на енергия, надеждността и сигурността. Придобиването на тази технология ще даде възможност на Microchip да разработи рентабилни, широкомащабни edge приложения на компоненти, предназначени за използване в приложения за компютърно зрение в системи, които имат ограничения по отношение на разходите, размера и мощността, и ще позволи многократно увеличение на изчислителните сили при AI/ML обработка в FPGA от нисък и среден клас", коментират от Microchip.

Най-добрите в класа си архитектури и алгоритми за ускоряване на невронни мрежи

"Придобиването на технологията на Neuronix AI Labs ще повиши енергийната ни ефективност за FPGA и SoC, внедрени в интелигентни edge системи, които използват AI/ML алгоритми", обясни Брус Вайер, корпоративен вицепрезидент на бизнес звеното за FPGA в Microchip. "Технологията на Neuronix, в съчетание с нашата развойна платформа VectorBlox, води до повишаване на ефективността на невронните мрежи и осигурява изключително съотношение GOPS/ват в нашите FPGA и SoC решения PolarFire. Системните разработчици ще могат да проектират и внедряват хардуер с компактни размери, който преди това е бил труден за изграждане поради ограничения в габаритите, термичните характеристики или енергоконсумацията."

Придобиването на тази технология ще позволи на разработчиците, които не са специализирани в FPGA, да използват мощни средства за паралелна обработка с помощта на стандартизирани програмни модели с изкуствен интелект, без да се изискват задълбочени познания за проектиране с FPGA. Патентованата технология на Neuronix AI и наличните компилатори и софтуерни комплекти за проектиране на Microchip позволяват алгоритмите AI/ML да бъдат реализирани върху персонализируеми FPGA логически елементи, без да са необходими експертиза на ниво резистор-транзистор (RTL), нито задълбочени познания за структурата на FPGA. Тя позволява също актуализиране и надграждане на конволюционните невронни мрежи (CNN) в движение, без да се налага препрограмиране на хардуера.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   VSI   Neuronix AI Labs   ADAS   ASA-ML   FPGA   PolarFire  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...