Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представя нов Bluetooth микроконтролерен модул с ниска консумация на енергия

07.05.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel представи новия високопроизводителен микроконтролерен Bluetooth модул HCM511S, предназначен за разработка на компактни свързани устройства като цифрови ключове, преносими устройства и батерийно захранвани сензори за движение. Bluetooth Low Energy 5.4 модулът е базиран на процесор ARM Cortex-M33 и разполага с вградена 32KB RAM и 352KB или 512KB флаш памет.

HCM511S предлага висока чувствителност на приемане на сигнала и максимална мощност на предаване +6 dBm, подходяща за големи разстояния. Компактният LCC корпус (16,6 x 11,2 x 2,1 мм) прави модула подходящ за използване в спортни и фитнес устройства, периферия и аксесоари за персонални компютри, здравни приложения, включително измерване на кръвно налягане и кръвна захар, навигация на закрито, цифрови ключове, интелигентно управление на осветлението, приложения за домашна и сградна автоматизация.

"За нас е удоволствие да предложим на пазара компактния и високопроизводителен Bluetooth Low Energy MCU модул HCM511S. Всичко - от цифрови ключове до термометри за барбекю, монитори на сърдечен ритъм и интелигентни ключалки - може да бъде поддържано от HCM511S. За батерийно захранвани устройства като Bluetooth дистанционни управления или електронни етикети високата енергийна ефективност на модула ще бъде допълнително предимство", обясни Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

HCM511S предлага възможност за поддръжка на Bluetooth mesh мрежови възли с ниска консумация на енергия. Това способства за увеличаване на мащабируемостта на мрежата и броя на възлите в мрежовата топология, което позволява по-висока плътност на обектите. Модулът предлага до 18 GPIO извода, които могат да бъдат мултиплексирани за различни интерфейси, включително ADC, USART, I2C, I2S, SPI и PWM.

Модулът има интегрирана Bluetooth антена на печатната платка и работи в индустриален температурен диапазон от -40°C до +85°C, а теглото му е 0,57 гр. HCM511S е сертифициран за използване в Европа, Америка, Канада, Китай, Австралия и Нова Зеландия, като е сертифициран и от Bluetooth Special Interest Group.

HCM511S поддържа Secure Vault - подобрен защитен механизъм за по-високо ниво на IoT сигурност.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   Bluetooth   HCM511S  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Новини
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...