Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Micron Technology получи субсидия от 6,1 млрд. щатски долара за три нови производствени съоръжения в САЩ

07.05.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Micron Technology – един от най-големите производители на микроелектроника в света и единственият американски производител на памети, обяви, че ще получи държавна субсидия в размер на 6,1 млрд. щатски долара по Закона за наука и полупроводникова индустрия (CHIPS and Science Act). Компанията ще използва субсидията за изграждането на модерно производство на памети в Айдахо и Ню Йорк.

Micron Technology планира да инвестира близо 50 млрд. щатски долара в проекта, чиято реализация трябва да приключи до 2030 г. Проектът включва изграждането на ново модерно производствено съоръжение за памети в непосредствена близост до съществуващия изследователски и развоен център на компанията в Бойзи, Айдахо, и на две нови съоръжения за производство на памети в Клей, Ню Йорк.

Общата инвестиции в съоръженията през следващите над 20 години може да достигне 125 млрд. щатски долара. Целта на компанията е да постигне растеж в сферата на паметите в съответствие с растящото търсене на тези елементи. В допълнение към обявените субсидии от 6,1 млрд. щатски долара са договорени и субсидии за развитие на работната сила на компанията.

Наред със субсидиите по CHIPS and Science Act Micron Technology очаква да се възползва и от инвестиционен данъчен кредит, отпускан от Министерството на финансите на САЩ, като може да получи кредит от 25% за капиталови инвестиции. Щатът Ню Йорк осигури субсидии от 5,5 млрд. щатски долара за реализацията на проекта, включващи 5% инвестиционен данъчен кредит от Ню Йорк за капиталови инвестиции и 7,5% за разходи за труд, несвързан със строителни дейности. Компанията ще се възползва и от финансов пакет от щата Айдахо, включващ намаление на данъците, отнасящите се до проекта, и инвестиции в обучителни програми за работниците.

Новите производствени съоръжения на Micron Technology се очаква да създадат близо 75 000 нови работни места през следващите 20 години. Проектът се очаква да помогне на САЩ да увеличи дела си на пазара на усъвършенствани памети от под 2% до близо 10% до 2035 г.

     
Източник: Micron Technology

Ключови думи: Micron Technology   памети   микроелектроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Новини
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...