Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Lumotive предлага първия на пазара чип за оптично оформяне на лъча

14.05.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

SkyWater Technology и Lumotive обявиха, че са си сътрудничили при производственото внедряване на новаторска порупроводникова технология за оптично оформяне на лъча от Lumotive в предприятие на SkyWater. Продуктът на Lumotive, който е напълно сертифициран и пуснат за серийно производство, представлява първата програмируема оптична метаповърхност, комерсиализирана в чип за масово производство.

Оптичното оформяне на лъча е важна технология, използвана в редица приложения - от лазерни комуникации и LiDAR (Light Detection and Ranging) до машинно зрение и дистанционно наблюдение.

Метаповърхност за контрол на светлината

"Технологията LCM (Light Control Metasurface - метаповърхност за контрол на светлината) на Lumotive се бори с ограниченията на физичните закони, като манипулира светлината на ниво дължина на вълната с помощта на наноструктури, създадени върху повърхността на силициев чип. Светлинните лъчи могат да се оформят, разделят и управляват електронно с цифрова точност и повторяемост. Това бележи драматична трансформация в сравнение с традиционните механични методи и дава възможност за значителни предимства на системно ниво по отношение на компактност, издръжливост, скорост, прецизност, енергоконсумация, надеждност, гъвкавост при проектиране и мащабируемост за следващото поколение индустриални сензори, роботика, автономни превозни средства и други приложения, които разчитат на прецизно 3D измерване", обясняват от Lumotive.

За по-малко от две години Lumotive и SkyWater са си сътрудничили при разработката и внедряването на персонализиран фотонен процес, за да създадат LM10, първото LCM продуктово предложение на Lumotive. Новият процес е изпитан в производствената среда на SkyWater и създава първото налично на пазара решение за насочване на лъча в мащаб на чип за полупроводникови LiDAR системи. LM10 вече се доставя по целия свят като решение за управление на лъча в 3D сензорите на водещи клиенти.

Програмируемо управление на лъча

Навлизането на програмируемото управление на лъча, базирано на LCM, с динамично сканиране и софтуерно дефинирани възможности, позволява на полупроводниковите LiDAR системи да се превърнат в нов стандарт за прецизно и адаптивно взаимодействие с физическия свят в реално време. Според основателя и главен технически директор на Lumotive д-р Глеб Акселрод вВъзможността за оформяне и насочване на светлината с един чип вече революционизира приложения като 3D сензори, а на хоризонта се задават още много други.

"Успешното внедряване на нашия LM10 LCM чип в производствения процес на SkyWater бележи преломен момент в областта на оптичните метаматериали. Възможността за производство на компактна, адаптивна програмируема оптика с помощта на изпитани и мащабируеми техники за полупроводниково производство ще промени завинаги широк спектър от приложения – от 3D сензорите, през оптичните комуникации, до AR/VR дисплеите", добави д-р Акселрод.

     
Източник: Lumotive

Ключови думи: Lumotive   LCM   LiDAR   сензори  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Новини
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...