Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ECSA провежда анкета за най-търсените умения в микроелектрониката в Европа през 2024 г.

04.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Международната браншова организация на електронната индустрия SEMI кани компаниите от сектора да се включат в мащабно проучване за най-търсените умения в микроелектрониката в Европа през 2024 г. Анкетата е разработена от консорциум от 18 партньори от 12 държави в рамките на финансираната от Европейския съюз инициатива Европейска академия за умения в областта на интегралните схеми (European Chips Skills Academy – ECSA).

Проучването цели да надграда анализа, извършен в рамките на проекта METIS, за уменията, необходими в европейската микроелектронна индустрия от 2020 до 2023 г. То ще позволи на ECSA да оцени важните за електронната индустрия професионални профили, включително нови и много търсени позиции и кои са уменията, които не достигат в най-голяма степен. Резултатите ще послужат за проследяване на тенденциите при наемане на нови служители и за изготвяне на насоки за публичните политики.

"Проучването е важно за анализирането на ключови тенденции в европейската полупроводникова индустрия и за получаването на стратегическа информация, която ще позволи на ECSA да осъвремени Стратегията на ЕС за уменията в микроелектрониката", заяви Лео Сейнт-Мартин, старши консултант в DECISION Etudes & Conseil, която осъществява анкетата. "Резултатите също така ще помогнат да приложим и оптимизираме Пактът за уменията на ЕС."

Мисията на ECSA е да помогне за развитието на иновативни обучения с цел осигуряването на търсените от сектора умения с участието на индустрията, изследователските и академичните среди.

"За да увеличи конкурентоспособността си и да постигне амбициозните цели на Закона за интегралните схеми на ЕС, европейската микроелектронна индустрия трябва да се справи с проблема с тежкия недостиг на умения и таланти", коментира Кристофър Фрейлинг от SEMI.

ECSA планира да повтори проучването през 2025 г., 2026 г. и 2027 г., за да гарантира, че публичните политики отразяват най-неотложните нужди на полупроводниковата индустрия.

Можете да се включите в анкетата тук.

     
Източник: SEMI; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SEMI   ECSA   микроелектронна индустрия  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...