Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява фамилията сензорни контролери maXTouch с допълнителни функции за сигурност при плащане

04.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Поради увеличения брой електрически превозни средства по пътищата необходимата зарядна инфраструктура трябва да се разшири, за да отговори на повишеното търсене. Добавянето на опции за плащане с банкова карта към зарядните станции се превръща в стандартна практика в много страни (и задължение в Европейския съюз), а зарядните устройства трябва да отговарят на стандартите за сигурност Payment Card Industry (PCI). За да помогне на проектантите на EV зарядни станции да защитят своите платежни архитектури, Microchip пусна фамилията сензорни контролери с повишени функции за сигурност MXT2952TD 2.0.

Типичните системи за плащане чрез докосване, базирани на интерфейс човек-машина (HMI) и радиочестотна идентификация (RFID), са уязвими на хакерски атаки чрез злонамерени софтуерни актуализации или атаки тип "човек по средата", когато потребителят въвежда своя личен идентификационен номер (PIN) на сензорния екран. Физически прегради и сензори често се използват около интегралните схеми за защита от хакване. Постоянното презаписване на софтуера и нулирането на устройството се използват за защита на целостта на софтуера. Фамилията MXT2952TD 2.0 е проектирана да криптира сензорни данни и криптографски удостоверява актуализациите на софтуера, за да минимизира риска и да отговаря на стандартите за съответствие на PCI. Когато интегралната схема на RFID четеца и сензорният контролер са на различни печатни платки, е особено трудно и скъпо да се изградят физически прегради за защита от хакване. Интегрираният фърмуер на MXT2952TD 2.0 предлага на производителите на зарядни станции за електромобили по-лесно внедряване, за да останат в съответствие с разпоредбите за сигурност и да избегнат разходите за добавяне на втори, по-скъп модул за плащане със сензорен екран към зарядното устройство.

Рентабилна и сигурна архитектура за плащания с банкова карта

Тъй като зарядните станции за електромобили обикновено са разположени на открито, те трябва да издържат на тежки метеорологични условия, да функционират точно при наличие на влага и да са устойчиви на вандализъм. Сензорните екрани, базирани на контролер MXT2952TD 2.0, остават ефективни, когато са проектирани със стандартно IK10 стъкло с дебелина 6 мм, антирефлексни покрития против отблясъци и пръстови отпечатъци и IR филтър/UV филтри. Патентованата технология на Microchip за диференциално разпознаване на докосване осигурява изключителна шумоустойчивост и ефективност при допир дори когато се използват ръкавици.

"Фамилията maXTouch 2952TD 2.0 предоставя на проектантите на зарядни станции за електромобили рентабилна, сигурна архитектура за внедряване на плащания с банкови карти чрез въвеждане на PIN на техните сензорни екрани. В съчетание с устойчивата HMI сензорна технология за използване на открито, с която е известно портфолиото maXTouch на Microchip, новото попълнение към фамилията сензорни контролери 2952TD предлага на нашите клиенти сигурни проекти и изключителната ефективност при докосване, необходими за приложения на открито", обясни Патрик Джонсън, старши корпоративен вицепрезидент, отговарящ за HMI подразделението в Microchip.

Освен за зарядни станции за електромобили, фамилията MXT2952TD 2.0 е подходяща за повечето необслужвани терминали за плащане на открито като паркомати, броячи за автобусни билети и други видове системи за продажба (POS). Контролерът 2952TD 2.0 е специално оптимизиран за екрани с размер 20", а MXT1664TD се предлага за екрани с размер 15,6".

Налични са стандартни развойни средства за фамилията maXTouch, включително интегрираната развойна среда (IDE) maXTouch Studio и maXTouch Analyzer, инструмент за тестване/инспекция в края на производството.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   maXTouch   контролери   зарядни станции  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...