Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи 12 нови развойни продукта, улесняващи интеграцията на Bluetooth LE

11.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip разшири своето Bluetooth Low Energy портфолио с 12 нови продукта, които предоставят на системните разработчици широк избор от ресурси и средства за проектиране и улесняват развойния процес както при най-простите, така и при най-усъвършенстваните проекти. Новите продукти включват модула WBZ350, готов за радиочестотна комуникация (RF-ready), и системата върху чип (SoC) PIC32CX-BZ3, която според производителя предлага най-ниската входна точка за интегриране на Bluetooth Low Energy микроконтролер в крайни изделия.

"Възможността за избор е все по-решаваща при добавянето на Bluetooth към всеки вид продукт. Разработчиците се нуждаят от опции и от възможността да превключват между тях в зависимост от развитието на своите умения и изискванията на приложенията им", обясни Риши Васуки, вицепрезидент на подразделението за безжични решения в Microchip. "Никой друг доставчик не произвежда Bluetooth Low Energy продукт, който да е толкова лесен за използване колкото нашите plug-and-play модули, или предоставя такъв широк избор за по-усъвършенствани проекти. И всичко това се предлага от един производител, който намалява необходимостта от това функционалността да отстъпи пред леснотата или иновациите пред бързото проектиране."

В допълнение към своите Bluetooth микроконтролери Microchip представи plug-and-play модула RNBD350, който намалява разходите и сложността при добавяне на Bluetooth Low Energy свързаност към крайни продукти. Модулът свежда до минимум времето, парите и инженерните ресурси, необходими за оптимизиране на RF система, регулаторното сертифициране и разработването на софтуер. За опитните инженери, които търсят по-голяма гъвкавост, компанията предлага надеждни безжични, многопротоколни варианти на системи върху чип с микроконтролер.

Примерните приложения за Bluetooth Low Energy компонентите на Microchip включват IoT интелигентни системи за домашна и сградна автоматизация, индустриални IoT (IIoT) решения и системи за автомобила. 

Проектантите, които използват разширеното Bluetooth Low Energy портфолио за приложения от начално ниво, могат да се възползват от улеснен развоен процес, включително чрез услугите за поддръжка и инструменти за разработка, предлагани от Microchip, както и от съдействие при избора на продукти и от възможността лесно да преминат към по-усъвършенствани опции за Bluetooth Low Energy от индустриален клас. 

Разширяващото се безжично портфолио на Microchip предлага и набор от продукти с популярни безжични технологии като Wi-Fi, Zigbee, Thread и sub-GHz, работещи безпроблемно с Bluetooth портфолиото.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Bluetooth Low Energy   SoC   микроконтролери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Новини
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...