Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия 32-битови микроконтролери от среден клас с хардуерен модул за сигурност

25.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Новото международно законодателство налага по-строги изисквания за киберсигурност на всичко - от потребителски IoT устройства до критична инфраструктура. Изпълнението на тези нови регулаторни изисквания от гледна точка на продуктите и веригата за доставки може да бъде сложно, скъпо и отнемащо време. За да осигури на разработчиците интегрирано решение, което им позволява да проектират приложения, отговарящи на изискванията за сигурност, Microchip представи новата фамилия 32-битови микроконтролери PIC32CK с интегрирана подсистема от хардуерен модул за сигурност (HSM), ядро Arm Cortex-M33 и технологията TrustZone, която помага за изолиране и защита на устройството.
 
PIC32CK SG е първият 32-битов продукт, който съчетава повишената сигурност на HSM с технологията TrustZone - хардуерно базирана защитена среда. Последното нововъведение на Microchip за микроконтролерите от среден клас осигурява на проектантите ценово ефективно решение с интегрирана сигурност, отговарящо на най-новите изисквания за киберсигурност. Включването на HSM осигурява високо ниво на сигурност при удостоверяване, защитено отстраняване на грешки, защитено зареждане и защитени актуализации, докато технологията TrustZone осигурява допълнително ниво на защита за ключови софтуерни функции. HSM може да ускори широк набор от стандарти за симетрична и асиметрична криптография, генериране на случайни числа и сигурно управление на ключове.

Микроконтролерите PIC32CK поддържат стандартите за функционална безопасност ISO 26262 и за киберсигурност ISO/SAE 21434. За по-голяма гъвкавост и икономическа ефективност фамилията PIC32CK предлага широк набор от опции за настройка на нивото на сигурност, паметта и честотната лента за свързване в зависимост от изискванията на крайното приложение. Опциите включват до 2 MB двупанелна флаш памет и 512 KB SRAM, с различни възможности за комуникация като 10/100 Ethernet, CAN FD и USB. 

"Нововъзникващите изисквания правят сигурността задължителна за по-голямата част от свързаните IoT устройства. PIC32CK прави рентабилно осигуряването на хардуерно базирана сигурност за микроконтролерни приложения от среден клас. Екосистемата от инструменти на Microchip и експертизата в областта на сигурността помагат на нашите клиенти да се ориентират в сложните нови изисквания и да осигурят поддръжка на своите продукти през целия им жизнен цикъл", коментира Род Дрейк, корпоративен вицепрезидент на бизнес звената MCU32 и MPU32 в Microchip. 

За веригите за доставка на продукти, изискващи допълнителна защита и сигурност, като например в индустриални проекти, медицински устройства, домакински уреди и потребителски IoT устройства, PIC32CK ще се поддържа с Trust Platform Design Suite на Microchip чрез предоставяне като услуга. Тази платформа дава възможност за сигурно фабрично осигуряване на ключове, сертификати и интелектуална собственост без необходимост тези тайни елементи да бъдат разкривани в рамките на веригата за доставки.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC32CK   микроконтролери  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...