Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox пуска цялостно Bluetooth решение за позициониране на закрито

25.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

u-blox представи цялостно решение за позициониране на закрито, което предлага оптимална комбинация от точност, цена и консумация на енергия. Базирано на Bluetooth LE AoA (ъгъл на пристигане), u-locate осигурява точност на позициониране до 10 см, като същевременно гарантира удължен живот на батериите.

Гъвкавото и модулно решение u-locate е ориентирано към доставчици на RTLS решения (системи за определяне на местоположението в реално време) и системни интегратори, с приложения за проследяване на закрито в складове, производства, здравеопазване и др. Лесното за конфигуриране мобилно приложение включва многообхватен инструмент за поддръжка и функции за самостоятелна ориентация, които ускоряват разработката и времето за пускане на пазара.

Усъвършенстваните AoA алгоритми за позициониране на u-locate осигуряват висока точност, като същевременно намаляват разходите за проследяване на стоки и позволяват по-широк спектър от сценарии на употреба. Технологията Bluetooth 5.1 и оптимизираната конфигурация на антената осигуряват изключителни нива на точност на позициониране, без да се прави компромис с консумацията на енергия. Решението u-locate се мащабира лесно с нарастването на инсталацията на крайния потребител, а устойчивостта във времето е гарантирана от OTA (over-the-air) актуализации на софтуера, осигуряващи непрекъснат достъп до нови функции.

Гъвкавото решение може да бъде адаптирано според нуждите на приложението и се състои от междинен софтуер за позициониране (u-locateHub), енджин за позициониране (u-locateEngine), опорни точки (u-locateAnchor) и мобилни етикети с данни (u-locateTag). То може да бъде допълнено с GNSS продукти от u-blox, за да се гарантира безпроблемно локализиране и на закрито, и на открито, посочват от фирмата.  

u-locateHub отговаря на глобалния RTLS стандарт за оперативна съвместимост omlox, а обширно документираната API платформа съдържа различни приложно-програмни интерфейси, поддържащи интеграция с решения на множество доставчици. Присъединявайки се към omlox, u-blox допринася за насърчаването на глобалната оперативна съвместимост на решенията за позициониране.

"Радваме се, че u-blox влиза в екосистемата omlox, приемайки стандарта в u-locate - ново RTLS решение за системи за позициониране на закрито. оmlox е първият в света стандарт за локализиране. Той специфицира гъвкави решения за локализиране, които позволяват на клиентите да се възползват от по-ниски разходи за интеграция, същевременно осигурявайки устойчиви на бъдещето системи. Присъствието на u-blox - признат лидер в технологиите за локализиране - като член и поддръжник на omlox, е от огромна полза за нашата бързо развиваща се екосистема", отбеляза д-р Матиас Йоест, председател на Комитета на omlox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   u-locate   позициониране на закрито  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...