Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip залага амбициозни цели за постигане на въглеродна неутралност до 2040 г.

09.07.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip Technology публикува доклада си за устойчивост за 2023 г. Проектите на компанията в сферата на екологичното, социално и корпоративно управление (ESG) са изцяло съобразени с бизнес целите й и са насочени към инициирането на положителна промяна посредством стратегически инициативи, засилено сътрудничество с партньорите и поставянето на амбициозни цели. Компанията последователно инвестира и прокарва пътя за устойчивото бъдеще на следващите поколения, посочват от Microchip.

"Нашата визия да бъдем водещ доставчик на интелигентни, свързани и сигурни вградени решения за управление и обработка включва корпоративна решимост да действаме по етичен и отговорен начин. Това се отразява на всичко, което правим – от ежедневните операции до етичните глобални вериги на доставки, до инвестирането и развитието на нови технологии и продукти, за да направим възможен един по-устойчив свят", заяви Ганеш Мурти, президент и главен изпълнителен директор на Microchip. Той сподели още, че компанията има специален екип, фокусиран върху инициирането на иновации за клиентите й чрез различни продукти и решения, които помагат да се намали енергоконсумацията, да се повиши ефективността и да се намалят отпадъците.

Докладът за устойчивост за 2023 г. изтъква усилията на Microchip в сферата на ESG и напредъка в прилагането на пет принципа, известни като 360-градусов подход към устойчивостта на Microchip:

 • Нашата компания;
 • Нашата планета;
 • Нашата верига на доставки;
 • Нашите продукти;
 • Нашите хора.

"За да защитим нашата планета, търсим иновативни и смислени начини да подобрим нашия екологичен отпечатък в четири основни сфери – парникови газове, енергийна ефективност, управление на водите и редуциране на отпадъците", поясни Ева Рики, асоцииран директор на ESG програмата на Microchip. "Докладът ни за устойчивост за 2023 г. показва решимостта ни да бъдем корпоративно отговорни не само в общностите, където оперираме, но и по света."

Основни положения в доклада за устойчивост за 2023 г. на Microchip:

 • Цел за постигане на 50% намаление на емисиите от обсег 1 и обсег 2 до 2030 г. и пълна въглеродна неутралност до 2040 г.;
 • Изградената модерна плаваща соларна централа с мощност 3,8 MW в завода на Microchip в Тайланд и сключен 20-годишен договор за изкупуване на електроенергия, за да се осигурят 16% от нуждите от електричество от тази соларна ферма;
 • Прилагане на подхода на Microchip за управление на веригата за доставки, който се използва за оценка на практиките и етиката на партньорите по веригата за доставки, за да се гарантира прозрачност и минимизиране на риска;
 • Преглед на множеството инициативи на Microchip, целящи да се насърчи разнообразието и включването на работното място със специален фокус върху личностното и професионалното развитие на служителите;
 • Социални инициативи като дарения и доброволчески акции, подкрепа за СТЕМ обучението и за програмата FIRST® Robotics;
 • Признания от трети страни за Microchip като например отличието за една от най-отговорните компании в Америка, присъдено от сп. Newsweek, и включването на Microchip в списъка на най-благосклонно настроените към жените компании на сп. Forbes и Statista.

В съответствие с целите на компанията, Microchip декларира намерението си да продължи да търси начини за допълнително редуциране на екологичния си отпечатък, увеличаване на социалния си принос и укрепване на управленските си практики.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   устойчивост   Ганеш Мурти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...