Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Интегрални усилватели за индустриални приложения

29.04.2014   |   Статии
 

При използването на операционни усилватели за индустриалните приложения е необходимо да се отчитат редица специфични изисквания към параметрите на интегралните схеми, някои особености в структурата, както и типът на корпусите. Характерните индустриални приложения включват управление на постояннотокови електродвигатели, контрол на захранващите блокове на комуникационни системи, реализация на прецизни мощни източници на ток, контрол на акумулаторни батерии, фотоволтаични системи, интелигентни енергийни мрежи и др.

За всеки от разгледаните в статията типове са дадени характерни индустриални приложения - усилватели с напрежения до захранването (Rail-to-Rail), измервателни усилватели, усилватели с диференциален изход, програмируеми усилватели, мощни операционни усилватели, усилватели с галванично разделяне, усилватели с предавателен импеданс, усилватели за измерване на ток.

Цялата статия може да прочетете в сайта на Инженеринг ревю - списанието на българската индустрия.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Инженеринг ревю   интегрални усилватели   индустриални приложения   постояннотокови електродвигатели  

Област: Статии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Статии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови оферти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...