Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

PRQA представи нова версия на QA·C++

22.08.2014   |   Технологии
 

Programming Research (PRQA) пусна голям ъпдейт за своя C++ инструмент QA·C++, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.

QA·C++ е подходящ за използване от разработчици, които са преминали към езика за програмиране C++11. Инструментът покрива ключови C++11 функции като rvalue справки и variadic шаблони. Новата версия 3.2 включва разширена функционалност, добавяйки дeфинирани от потребителя литерали, оператора noexcept, нови шаблони, ключови думи, alignof и alignas, конструктори за наследяване и делегиране.

QA·C++ 3.2 съдържа нови правила и функции за сигурност, както и улеснен механизъм до ръководства и добри практики, свързанни със сигурността.

Броят на метриките в новата версия на инструмента е почти удвоен от 26 на 53, като 29 от тях са за функции, 16 за файлове, а 8 - за класове. Много от тях са дефинирани от групата на автомобилните производители Hersteller Initiative Software (HIS), която стандартизира средствата за измерване на качеството на софтуерните решения в автомобилната индустрия.

Новата версия на QA·C++ предлага и подобрена интеграция с генератори на код като Rhapsody. Тя включва и още подобрения, сред които инициализация на данните в конструктори и нови оператори за претоварване, които намаляват шума и подобряват точността на инструмента.

Кратки видео демонстрации на QA·C++ 3.2 може да видите тук.

     
Източник: PRQA

Ключови думи: PRQA   Programming Research   QA·C++   C++11   инструменти за програмиране  

Област: Електроника   Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...