Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Над 70 специалисти посетиха семинара на Wuerth Elektronik за електромагнитна съвместимост

Wuerth Elektronik eiSos България, съвместно с Изпитвателна лаборатория "Електромагнитна съвместимост" към БИМ, организираха безплатен технически семинар, посветен на технологиите за изпитване на електромагнитна съвместимост (EMC). Събитието се проведе на 15 октомври в Бест Уестърн Хотел Експо, София.
 
Интересът към семинара и разискваните теми беше очаквано много голям, споделиха за Electronics-Bulgaria.com от Wuerth Elektronik eiSos. Присъстваха близо 70 развойни инженери, разработчици на електронни устройства и специалисти от 40 водещи български фирми в сферата на електронните технологии.
 
Водещи на семинара бяха доц. Николай Пантелеев, ръководител в Изпитвателна лаборатория "Електромагнитна съвместимост" към БИМ и инж. Лоранд Фоелкел, приложен инженер и продуктов мениджър във Wuerth Elektronik eiSos GmbH & Co.KG.
 
"Електромагнитната съвместимост е едно от важните изисквания, на които да отговарят всички електронни устройства, определено в директиви не само на Европейския съюз, но и на страни ката САЩ, Канада, Япония и др. Минаването на лабораторни изпитания и сертифицирането на електронните устройства е доказателство за нормалното им функциониране от страна на изискванията за електромагнитната съвместимост. Всички електронни устройства трябва да са устойчиви спрямо влиянията на електромагнитни смущения, които могат да са както излъчени от тях, така и от околни електронни апаратури. Същевременно собствените излъчвания на електромагнитни смущения също трябва да са в допустими граници, за да не се влияе отрицателно на околните електронни устройства", обясни инж. Димитър Василев, представител на Wuerth Elektronik eiSos в България.
 
Темата на проведения семинар разгледа основни теми като: "Специфични термини, измервания и методи за измерване", "Изисквания и нови Европейски директиви в областта на EMC", "Източници на смущения, дизайн на филтри и препоръки за проектиране на платки", "Wireless Power Charging", "Energy Harvesting".
По време на събитието бяха направени демонстрации на живо със спектрален анализатор и развойни инструменти. Семинарът завърши с посещение за желаещите на Изпитвателната лаборатория "Електро-магнитна съвместимост" към БИМ.
 
Wuerth Elektronik eiSos GmbH & Co.KG ще продължи дейността си в България с подобни събития и през следващата 2015 г.
 
Wuerth Elektronik eiSos, част от Wuerth Group, е един от водещите европейски производители на пасивни електронни и електромеханични компоненти за електронната индустрия. Компанията е специализирана в разработката на EMC компоненти, индуктори, RF индуктори и LTCC компоненти, трансформатори, компоненти за защита на електронни схеми, захранващи модули, светодиоди, конектори, превключватели, силови компоненти за монтаж чрез запресоване и крепежни компоненти.
     
Източник: Wuerth Elektronik Bulgaria

Ключови думи: Wuerth Elektronik   Wuerth Group   инж. Димитър Василев   доц. Николай Пантелеев   БИМ   електромагнитна съвместимост  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Обучения/Семинари
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...