Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Mouser обнови своя IoT сайт

07.07.2015   |   Бизнес
 
Mouser Electronics представи обновена версия на своя сайт за приложения в областта на Internet of Things, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Маус Електроникс, представител на Mouser у нас. Актуализираният сайт обединява двете развиващи се технологии, ключови за IoT: безжичната свързаност при embedded системи и интелигентните сензори.
 
Микросайтът за IoT приложения, който е част от Mouser.com, сега предлага на разработчиците по-лесно търсене на технологични ресурси и повече възможности за разширяване на експертните им познания. Разделът "Технологии" започва с преглед, който подобрява практическото разбиране на IoT технологиите и системите. Блок-схема на типичен IoT сензорен възел демонстрира функционирането на този вид IoT система с препратки към компоненти, достъпни от онлайн магазина на Mouser. В подраздела за свързаност разработчиците могат да научат повече за разликите между жичните и безжичните протоколи за свързаност между IoT системи. Подразделът за събиране на данни предлага информация за сензорите, интелигентните сензори и MEMS сензорите, използвани при този тип приложения. Подразделът за процесори и електрозахранване обсъжда изискванията за енергоефективност, надеждност и управление на захранването, специфични за процесорите и микроконтролерите. Последният подраздел дава информация за технологиите за съхранение и видовете памет, подходящи за използване в IoT проекти, включително облачните решения.
 
Сайтът съдържа още раздел с продукти "във фокус", които могат да бъдат закупени от Mouser.com и да се използват за създаване на практически неограничен брой IoT решения. Сред тези продукти са цифровият сензор за влажност и температура HDC100X на Texas Instruments, линейните регулатори с ниско ниво на шум ADM7154/5 на Analog Devices, както и комбинирани WiFi и Bluetooth модули от Intel. 
 
Разделът за технически ресурси предлага образователни клипове и технически бележки за разработване на IoT системи. Сред темите са: нарастващият брой IoT протокоили, интелигентните електроенергийни мрежи, IoT сигурността и защитата на електронни схеми и компоненти.
     
Източник: Маус Електроникс

Ключови думи: Маус Електроникс   Mouser Electronics   IoT   Internet of Things  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...