Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Хармонизират националния радиочестотен спектър с европейския

07.10.2016   |   Бизнес
 
Одобриха промени в националния план за разпределение на радиочестотния спектър с цел да се хармонизира с Европейската таблица за честотни разпределения. Това ще осигури условия за развитието на безжични широколентови мрежи (LTE) у нас.
 
С промените се изпълняват изискванията на Европейската комисия за хармонизирани технически условия за използването на радиочестотна лента 790-862 MHz (радиочестотния обхват 800 MHz, наречен още „цифров дивидент“) за наземни системи, обясниха от Министерския съвет. Наземните системи позволяват представянето на електронни съобщителни услуги в Европейския съюз. Така се поставя началото и на процеса по пълно освобождаване на един от най-търсените от бизнеса обхвати – 800 MHz.
 
С промените за гражданско ползване се определят радиочестотните ленти 811-821 MHz и 852-826 MHz, с което ще се осигурят условия за развитие на безжични широколентови мрежи (LTE) от четвърто поколение. Така потребителите ще могат да се възползват от по-високи скорости и по-голям обем данни при ползване на електронни съобщителни услуги от четвърто поколение. Това ще позволи разгръщане на тези услуги и в слабонаселените и отдалечени от големите градове райони на страната.
     
Източник: МС; снимка: RGBStock

Ключови думи: МС   LTE   таблица за честотни разпределения   790-862 MHz   800 MHz   811-821 MHz   852-826 MHz  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...