Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Codico отбелязва 40-годишен юбилей

31.10.2017   |   Събитията
 

През декември дистрибуторът на електронни компоненти и модули Codico празнува своята 40-годишнина. Компанията е основана на 7 декември 1977 г. във Виена от Хайнрих Хаулик и Лудвиг Вактор. През първата година от съществуването й в нея работят трима служители, а оборотът достига 4,5 милиона шилинга.

В резултат на бързия успех скоро стават необходими по-просторни офиси и складови помещения. Така през 1984 г. Codico се премества във все още скромната сграда на Aspettenstrasse. С продължаването на растежа през цялото следващо десетилетие компанията в крайна сметка се премества в собствената си по-голяма централа в близкия район Mühlgasse през 1994 г. След пенсионирането на основателя Хайнрих Хаулик през 2004 г. управлението на Codico бе наследено от сегашните управляващи директори Карин и Свен Крумпел.
 
През 2007 г. става време компанията отново да се премести, този път в сегашното седалище. Освен модерния офис, със специални помещения за работни срещи и учебни занимания, новата сграда разполага с модерен склад и логистичен център. Благодарение на своята авангардна архитектура и дизайн сградата дава възможност за значително разширяване на бизнеса в бъдеще без да е необходима смяна на локацията.

От 2008 г. Codico се радва на по-силно присъствие в Германия, Франция и Италия чрез създаването на нови дъщерни дружества и търговски офиси. От 2011 г. насам компанията има и офиси във Великобритания и Дания. След придобиването на шведската компанията Broadband Technology през 2015 г. Codico разширява присъствието си и на северноевропейския пазар.
 
Днес Codico има повече от 158 служители в цяла Европа и се очаква да реализира оборот от около 145 млн. евро през 2017 г.
 

     
Източник: Codico

Ключови думи: Codico   електронни компоненти   дистрибутор  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Събитията

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...