Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Рекорден брой посетители и изложители на electronica 2018

20.11.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

80 000 специалисти от над 80 страни посетиха водещото изложение за електронната промишленост electronica, а близо 3100 изложители от над 50 страни представиха своите продукти от 13 до 16 ноември т. г. в Мюнхен. Броят на посетителите се е увеличил с 10% в сравнение с предходното издание на събитието, а броят на изложителите - с 8%.

По отношение на броя на посетителите водещите страни бяха Германия, Италия, Австрия, Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Швейцария, САЩ, Руската федерация, Китай и Полша. Най-много изложители бяха представители на Германия, следвана от Китай, Тайван, САЩ и Великобритания. Проучването за удовлетвореността на посетителите също достигна рекорден връх - 99% от гостите дадоха на събитието от добра до отлична оценка.

"Ръстът на изложителите и посетителите през тази година е доказателство за това, че electronica е най-важното място за срещи на електронната промишленост. Наистина сме доволни, че изложителите и посетителите оценяват все по-голямото значение на събитието", отбеляза Фалк Зенгер, управляващ директор на Messe Muenchen.

Основните теми на тазгодишната electronica включваха блокчейн, изкуствен интелект и медицинска електроника. Изложбената площ бе разширена с нова палата, в която посетителите имаха възможност да видят демонстрации на живо с реално приложение на изложените изделия.

Темата за изкуствения интелект бе доминираща по време на кръглата маса на изпълнителните директори, която по традиция се провежда в първия ден на electronica. В дискусията взеха участие водещи представители на бизнеса: Жан-Марк Шери (STMicroelectronics), Дийн Динг (Alibaba), Александър Кохер (Elektrobit), Райнхард Плос (Infineon), Валден Ринс (Mentor Graphics) и Кърт Сийвърс (NXP).

"В Германия имаме множество силни индустрални сектори. Изкуственият интелект ще навлезе във всеки от тях и ще допълни или дори ще замени съществуващите процеси. Затова е важно да се разработи стратегия за AI, която ще установи дигитална индустрия в Германия и Европа", изтъкна Райнхард Плос.

За първи път през тази години по време на electronica се проведе инициативата "electronica Experience", насочена към изграждането на контакти между изложители, ученици, студенти и търговски посетители. През всичките четири дни в рамките на форума младите специалисти имаха възможност да подават свои кандидатури за работа и да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в сектора.

Успешна премиера направи и конференцията за медицинска електроника, в рамките на която лекари и електронни инженери обсъдиха заедно бъдещето на медицината с оглед на новите технологии. Темата на дискусията бе "Свързаният човек: по-здравословен живот благодарение на електрониката и данните".

За първи път в рамките на electronica се проведе изложението SEMICON Europa, в което над 300 компании представиха своите решения и продукти за развойна дейност и производство на интегрални схеми. SEMICON Europa 2019 ще се проведе като част от productronica.

TLL Media отново взе участие в electronica на щанда за международна специализирана преса с новия брой 4/2018 на сп. South-East European Industrial Market (SEEIM). Акцент в изданието е обзорният материал "Outsourcing Electronic Manufacturing in Bulgaria", който представя актуалното състояние на пазара у нас – водещите производства и очертаващите се тенденции в последните години.

Следващото издание на electronica ще се състои от 10 до 13 ноември 2020 г. в Мюнхен.
 

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   electronica 2018   електронно производство   електронна промишленост  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...