Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Второ издание на изложението ТУЕС Фест

15.04.2019   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 20 април т. г., от 10:00 до 17:00 ч., Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към ТУ-София ще проведе изложението на ученически проекти ТУЕС Фест, в рамките на което над 150 ученици от 8-и до 12-и клас в учебното заведение ще представят най-добрите си технологични разработки. Събитието се организира от екип доброволци от 11-и клас с подкрепата на ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС, както и със съдействието на Experian, Kaufland ITHub, TelebidPro, VMware, Droxic, Ocado Technology, Telelink Business Services, Dopamine, Visteon, Bulged и Smartcom Bulgaria.

Второто издание на ТУЕС Фест, с тема "Технологии за всички", ще представи кафе-машина с гласови команди, автоматизирани аквариум и оранжерия, система за управление на осветлението, нагряваща се чаша, система за дистанционно активиране на функции в автомобила като отопление, светлини и дори запалване на двигателя. Посетителите ще могат да се запознаят и с устройство асистент за незрящи, система за локализиране на хора в планината, устройство преводач, което пише на брайлово писмо, система за автоматично разпределяне на медикаменти за възрастни пациенти в социални домове, монитор за физическото и психическото състояние на човек, система за проследяване на автентичността на стоки в магазинната мрежа и др.

Интересът на посетителите ще привлекат и проекти на мрежови архитектури, използващи различни протоколи за маршрутизация, системи за отхвърляне на злонамерен трафик и атаки, софтуерно дефинирана радио система, демонстрации на сензорни устройства и дори система за жестови контрол на компютър. Разработките са изготвени като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack TUES 365, както и по време на извънкласни занимания.

Може да се регистрирате за ТУЕС Фест 2019 тук.
 

     
Източник: ТУЕС

Ключови думи: ТУЕС   ТУ-София   ТУЕС Фест  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...